29 Ekim 2012 Pazartesi

2012 YILI

38) 30.12.2012











SAHA: Camialtı 1.Saha
SAAT: 15.00

A TAKIMI
1) Ferhat Gülebaş 
2) Ayhan Doğan
3) Selahattin Erdoğan
4) Mehmet Güney
5) İbrahim Taşkın
6) Emre Golcü
7) Serkan Sefer

B TAKIMI
1) Nuri Gültekin
2) Barış Yılmaz
3) Mücahit (Defansif Orta Saha)
4) Sabri Dinçer
5) Vedat Üçtaş 
6) Emre Sefer
7) Veysel Balakan

NETİCE: A TAKIMI 16-14 KAZANDI.

MAÇTAN AKILDA KALANLAR:

- Mehmet Güney maça 15 dakika geç geldi. Bu süre içinde 1 kişi eksik oynayan A Takımı kalesinde tam 9 gol görürken sadece 1 gol atabildi.

- Vedat Üçtaş, Emre Sefer ve Veysel Balakan ile 2-3 pas yaparak kolayca goller bulan B takımında Emre Sefer "tarihi farka gidiyoruz!.." diye 9.golü kutluyordu. 

- Mehmet Güney'in sahaya adım atmasının yanı sıra savunma bloğunun da adam gibi kurulması A takımını hayata döndürdü. Tecrübeli kaptan Selahattin Erdoğan defansın ortasında, Ayhan sağda, Serkan Sefer ise solda oynamaya başlamıştı. Ferhat Gülebas ise kısa bir süre oyunda kalsa da, yenen basit goller karşısında dayanamayıp tekrar kaleyi devraldı.

- Mehmet Güney, Büyük Emre ve İbrahim ile hücum eden A takımı farkı 3'e indirebildi 9-6. İlk yarının son anlarında B takımında Veysel Balakan'ın sert şutu kaleci Ferhat'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve ilk yarı 10-6 B takımı lehine sonuçlandı.

- İkinci yarıya arzulu başlayan taraf A takımıydı. Farkı 2'ye indirdiler. Daha sonra Veysel'in golüyle fark tekrar 3'e çıktı. B takımı farkın kapanmasına dirense de Büyük Emre-Mehmet ikilisi skor tabelasını A takımı lehine çevirmeyi başardı 13-12.

- Bu dakikadan sonra B takımınıın tecrübeli ismi Mücahit savunmada daha bilinçli oynayarak ileride Vedat, Veysel ve Emre'yi topla buluşturdu. Ara ara ileri çıkan Nuri Gültekin gol denemelerinde bulundu. Savunmada bilinçli oynayan Selahattin Hoca, Ayhan ve Serkan B takımına daha fazla pozisyon hakkı tanımadı. M.Güney ile ataklarına deva eden A takımı farkı 3'e çıkardı 16-13.

- Bu golün ardından Emre Sefer kızarak formasını çıkardı. Sahayı terk etmeye yönelen asi golcü skorun 16-14'e gelmesinin ardından tekrar oyuna döndü ve maçın sonuna kadar mücadelesini sürdürdü. Maçı 16-14 A takımı kazandı.

A takımında kalede bazen Sabri bazen Nuri oynadı. Barış ise yine savunmada görev bilinciyle oynadı. Kaleye çektiği cılız şut, kaleci Ferhat tarafından kontrol edildi. Sabri "Stressiz maç oldu" dedi.

Hüseyin Güven ve Emirhan Erdil'in bu maçta oynamaması soyunma odasında hissedildi. Maçtan sonra tartışma olmadı. Sadece ufak çaplı olarak Emre Sefer çok zayıf bir kadro ile oynadıklarından yakındı.

Ayhan Doğan ise mücadelelerinde iyiydi ama topu kullanması başarısızdı, bam güm düşünmeksizin topa abandı. İkili mücadelelerde ve savunmadaki sert oyunu geçer not aldı.

Veysel Balakan ise uzaktan çektiği şutlarla kalede tehlikeli anlar yaşattı, şut çeken bir forvet olduğunu gösterdi. Diğer golcü isimler Vedat ve Emre ise nispeten daha garanti şutlar denedi.

2012'yi 8.maç ile uğurlayan HFK camiasında adam gibi bir top alalım talepleri vardı. 2013 yılı için ümit veren HFK camiasını acaba 2013'te neler bekliyor, hep birlikte göreceğiz.



  • Hüseyin Güven kadronun fark yaratacağını tahmin etmiştim, dua edin güney geç kalmış  top konusuna gelince.. ben zaten yıllardır bunu söylüyorum ama aldıran olmadı pek...
    Dün, 00:14 · Beğen · 2
  • Ferhat Gülebas Ben Mehmet Güney'e dedim zaten 15 dakka geç gel de avans verelim. Olay bu, 15 dakkada 9 gol avans verdik.
    Dün, 11:17 · Beğen · 2
  • Selahattin Erdoğan Son derece zevkli bir maç oldu. 1 eksik oynamamız nedeniyle hem defans bloğunu oluşturamadık hem de forveti güçlendiremedik. Mehmet Güney'in oyuna geç dahil olması bizim takımdaki taktik planını oluşturmamızda etkili oldu ve 9-1 mağlup duruma düştük. Mehmet'in oyuna dahil olmasıyla birlikte defans bloğunu oturttuk ve hatasız oynamaya başladık. Mehmet Güney yorgun olması dolayısıyla çok etkili bir oyun ortaya koymadı ancak hem defansın hem de forvetin gerçek kimliğine bürünmesini sağladı. Eminim Mehmet Güney tam kapasite ile oynamış olsaydı eminim "tarihi fark" olabilirdi. 

    9. golden sonra tarihi fark nidaları atan genç Emre dereyi görmeden paçayı sıvamştır 

    Serkan ve Ayhan defans bloğunda zor da olsa benim taktiğimle oynadılar ve başarıya ulaştık. Ferhat Gülebaş da "M" serisinden kurtulmuş oldu...

    Emirhan'ın yokluğunu çok hissettik. Faullere itiraz eden olmadı. Gereksiz faul yaparak oyunu soğutan da olmadı.  Ama yine de Emirhansız olmayacak gibi görünüyor 

    Hüseyin Güven kardeşim de Emirhansız maç yapma fırsatını kaçırmış oldu 

    Bu yılı 8 maç ile kapattık. Ben her şeyden önce bu 8 maçın da benim açımdan son derece eğlenceli olduğunu belirtmek ve bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek isterim. Böylesine eğlenceli ve kaliteli insanların arasında olmak gerçekten büyük bir zevkti. 2013'te de Allah bu güzellikleri bozmasın diyorum ve önümüzdeki maçlarra buluşmak ümidiyle herkesin yeni yılını kutluyorum...
  • Hüseyin Güven 8 maçın 6'sında oynayabildim. ben de kemik kadroyu bozmadan yolumuza devam edeceğimiz bir yıl diliyorum... sanırım şubat 2008'den var olan bu yana hfk 5. yılını bitirmeye koşuyor.
    gülebaş'ın M serisinden çıkmasına sevindiğim kadar emirhan'sız maç yapma şansını kaçırmama üzüldüm 
    Dün, 12:08 · Beğen · 2



37) 23.12.2012

Sezona hızlı başlayan Kasımpaşa HFK'da yoğun maç temposu şaşırtıyor. Talep konusunda bu yıl yaşanan verimlilik bizlere 20 günde 5 maç yapan İngiliz ekiplerini hatırlatıyor.

HÜSEYİN&NURİ

1. Kasım Üçtaş
2. Hüseyin Güven
3. Selahattin Erdoğan
4. Veysel Balakan
5. Atilla Balakan
6. Mesut Üçtaş
7. Nuri Gültekin


EMİRHAN&FERHAT

1. Emirhan Erdil
2. Barış Yılmaz
3. Ferhat Gülebaş
4. Stephen Flett 
5. Emre Sefer
6. Fırat Güven
7. Gökhan Adaş


MAÇI HÜSEYİN&NURİ TAKIMI 10-8 KAZANDI.


Maça iyi başlayan taraf E&F takımıydı. İlk yarı 4-0'lık bir seri yakaladılar. İleride Stephen-Emre ikilisi iyi paslaşmalar yaptı. Gökhan da kanatlardan destek verdi. İlk yarının sonlarında Veysel ile ilk golü bulan N&H takımı, Selahattin Hoca'nın golüyle devreyi 4-2 kapamayı başardı.

İkinci yarı Kasım'ın kornerden gelen orta sonucu attığı gol ile skor 4-3'e geldi. Defansın hatası sonucu topu önünde bulan Ferhat'ın golü skoru 5-3'e getirdi. Bu dakikadan sonra gerek Mesut gerek Atilla gerek Kasım gerek Hüseyin, Veysel, Selahattin Hoca velhasılı takımcak hücuma geçen N&H takımı önce beraberliği yakaldı sonra 7-6 öne geçti. Skor 9-6'ya geldi. Bunda savunmada Emirhan ve Fırat'ın arasından topun kolayca geçip rakibe gol davetiyesi vermesi ve Ferhat ile Barış'ın savunmada basit bir topta anlaşmazlık yaşayarak Nuri'ye boş pozisyon vermesi etkili oldu. Kasım da kaleden çıkıp hücuma katkıda bulundu. N&H takımında skor üretecek adam sayısı fazlaydı. Buna karşın E&F takımında sadece Stephen-Emre ve bazen Gökhan odaklı hücum anlayışı yetersiz kaldı. Paslaşmalar keza yetersizdi. Stephen bireysel olarak ayağına hakim oynadı, attığı paslar çoğunlukla isabetliydi. İskoç oyuncu maçın son bölümlerinde zlang diye bir şut çekti ve güzel bir gol buldu. Kasım maçın ardından bu gol için "Topu göremedim, güzel goldü." dedi.

Maçın son bölümlerinde risk almaya çalışan E&F takımı farkı 2'ye indirse de kalan dakikalarda başka gol gelmeyince maç 10-8 N&H takımı lehine bitti.

The comment for Stephen Flett: His passing accuracy was the best among all players on the field. His endless energy suprised all of us. When we lost the ball, he run back and when we got the ball he made good passing. He scored nice goals and made assists. He was a real team player, he didn't deserve to lose.



  • Barış Yılmaz bunu beğendi.
  • Emirhan Erdil Macın ikinci yarısında ilerlemiş yaşına rağmenSelahattin Erdoğan abim adeta sazı eline aldı takımını sırtladı.İkinci yarıda bir cok pozisyonda takımını yönlendiren isimdi.. Bizde elimize gecen fırsatları iyi değerlendiremedik malesef sahadan mağlup ayrıldık..
  • Ferhat Gülebas Son 7 maçta oynadığım takımlar ve neticeleri: M-M-M-G-M-M-M Bundan sonra kadro kurarken benim şanssızlık faktörümü de hesaba katacaz arkadaş, 2012-2013 sezonunda şu ana kadar 1 galibiyet almışım. M.Güney olsaydı yenerdik. Mesut ve Atilla gibi oyuncuların eşdeğeri bizde mevcut değildi. Ekstra oyunculardı. Ve Selahattin Hoca gibi kaptan hüviyetinde oyuncumuz yoktu.
  • Selahattin Erdoğan Aslına bakarsanız bütün mesele takım oyunu oynayabilmek. Takım oyunu oynayamadığınız vakit bireysel olarak çok iyi oyunculara sahip olsanız da mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. 

    Dünkü maçta biz maça göre taktik geliştirdik ve 4-0 yenik duruma düştüğümüz maçı kazanmasını bildik. Bizim takımın forvete dönük oyuncu sıkıntısı vardı. Veysel tek kalmıştı. Ben ilk defa bu maçın ikinci yarısında forvet mevkiinde oynadım. Hüseyin - Atilla ve Mesut'un defansif oyundaki başarıları Nuri ve Kasım'ın dönüşümlü olarak kaledeki başarıları ve oyun içinde de bize destek olmaları kazanmamızı sağladı. 

    Rakibe göre taktik belirleyip, oynamak en mantıklısı. Rakibimizin forvet oyuncuları çok hızlı ve teknik kapasiteleri çok yüksekti. Onları durdurmakta zorluk çektiğim için benden daha hızlı olan Hüseyin, Atilla ve Mesut'u geriye alıp benim forvet mevkiine dönmem rakibin gol atmasını zorlaştırdı. Rakip yüklendikçe defansta açıklar verdi ve bende elimden geldiği kadar Veyseli topla buluşturarak gol bulmaya çalıştık. 

    Ferhat'ın mağlubiyet serisine son vermek için Ferhat ile aynı takımda oynamayı öneririm 
  • Barış Yılmaz Bir dahakine karşı takıma şike verelim 



36) 09.12.2012

TARİH: 09.12.2012
SAAT: 14.00
SAHA: Camialtı 2 No'lu

İlk Yarı: 6-4 (G takımı lehine)
Maç Sonucu: 12-18 (E takımı lehine)

G Takımı
Nuri Gültekin
Ferhat Gülebaş
Hüseyin Güven
Mehmet Güney
Fırat Güven
Veysel Balakan
Serkan Sefer

E Takımı
Kasım Üçtaş
Emirhan Erdil
Selahattin Erdoğan
Okan Karadağ
Emre Sefer
Gökhan Adaş
Barış Yılmaz


Maç Analizi


Maç Sonu Yorumları
Selahattin ERDOĞANTakım oyunu oynayan kazandı sonuç itibariyle. Rakibimiz genel olarak bireysel yeteneklerini sergiledi. Biz ise,takım oyunu oynadık. İkinci yarıya sakat olarak devam etmeme rağmen rakibimize gol imkanı vermedik. Forvet oyuncularımızın hazırlık paslarıyla götürdükleri toplarda son vuruşlardaki başarımız galibiyeti getirdi. Ayrıca Emirhan'ın ikinci devrenin sonlarına doğru kalede devleştiğini de vurgulamadan geçemeyeceğim... Güzel bir maç oldu.

Hüseyin GÜVENCity ayarındaki bir kadromuz olmasına rağmen Trabzonspor gibi performans sergileyince maçı kaybetmemiz kaçınılmaz oldu. Bizim takımda hiç kimsenin vasatı aşamadığını itiraf etmek gerek. Rakibi tebrik ediyorum, devreyi 6-4 geride kapatmalarına ve hocamın sakatlığına rağmen 2. yarıya hızlı başladıktan sonra maçı kazanmayı başardılar...

Gökhan ADAŞAkıllı oynayan kazandı.

Ferhat GÜLEBAŞAbartmaya gerek yok, bizim takım M. City değildi. Bizde sadece M. Güney ve azcık ucundan Veysel vardı. Onun harici takım olarak sahada yoktuk. Bence bizim takıma Emre Sefer'i koyup karşıya bir isim verirsek denge olur. Ama maç bitmiş, tebrik etmekten fazla bir şey gerekmez.



35) 02.12.2012

TARİH: 02.12.2012
SAAT: 12.00
SAHA: Camialtı 1 No'lu

İlk Yarı: 0-2 (B takımı lehine)
Maç Sonucu: 7-6 (A takımı lehine)

A Takımı
Emirhan Erdil
Hüseyin Güven
Selahattin Erdoğan
Fırat Güven
Veysel Balakan
Emre Sefer
Serkan Sefer (ikinci yarı)

B Takımı
Kasım Üçtaş
Ferhat Gülebaş
Nuri Gültekin
Ahmet Köse
Okan Karadağ
Sabri Dinçer
Serkan Sefer (ilk yarı)

Gökhan Adaş son dakika aksiliğinden ötürü maça katılamayacağını bildirdi.


Maç Analizi

İlk yarı 2-0 B takımı üstünlüğü vardı. Hücumda Okan yalnız kaldı. Bazen geriden gelen Ahmet ve Ferhat hücuma destek verdi. Ferhat 2 gol buldu. Okan da en az 3 tane attı diye hatırlıyorum. Kasım kalede yine çok iyiydi. Kasım'ın tabi maç boyu kalede kalması olmazdı. O oyuna girdikten sonra kalede doğal olarak sıkıntı yaşadık.

A takımında ise Hüseyin güzel paslaşmalar yaptı. Veysel Balakan sayısız gol pozisyonuna girdi ve sayısız gol kaçırdı. Maçın sonlarına doğru toparlanan Veysel, attığı gollerle takımının geriden gelerek galip gelmesinde büyük rol oynadı. Galibiyet golü ise Emre Sefer'den geldi.

İlk yarı 7 kişi ikinci yarı ise 6 kişi oynayan B takımı, maçın sonlarına doğru eksik ve yorgun oynamanın sonucu direnemedi ve mağlup oldu. İlk yarı yerine ikinci yarı fazla oynamak daha avantajlı bir durumdu bana göre ama sağlık olsun. Gökhan Adaş keşke daha evvel haber verseydi.

Ferhat GÜLEBAŞ


Maç Sonu Yorumları
Hüseyin GüvenYağış bekliyorduk ama tam bir yağışsız sonbahar havasında oynandı maç... Eksiğe rağmen zevkliydi, tam olsak çok daha zevkli olacaktı sanırım...


Sabri Dinçer Güzel bir etkinlikti. Kendi açımdan haftalar geçtikte daha çok zevk almaya başladım. Umarım bu halı saha organizasyonumuz düzenli bir şekilde devam eder.

Okan KaradağAçıkçası ilk yarıda zevki sadece biz tattık gibi geldi bana...



34) 27.10.2012
TARİH: 27.10.2012
SAHA: CAMİALTI 2 NOLU
SAAT: 17.00


13-8 SKORLA A TAKIMI MAÇI KAZANMIŞTIR.

A TAKIMI

1)Hüseyin GÜVEN
2)Ferhat GÜLEBAŞ
3)Kasım ÜÇTAŞ
4)Emirhan ERDİL
5)Mehmet GÜNEY
6)Ayhan DOĞAN
7)Orhan (M.Güney'in arkadaşı)

B TAKIMI

1)Emre SEFER 
2)Barış YILMAZ
3)Sinan EKİZ
4)Vedat ÜÇTAŞ 
5)Nuri GÜLTEKİN
6)Serkan ÇEKİÇ
7)Serkan SEFER

MAÇIN ANALİZİ:

*Maçın ilk golü A takımından M.Güney ile geldi. İlk yarı, A takımının oyun ve skor üstünlüğüne sahne oldu.

*İlk yarıda biri Emirhan diğeri ise Kasım tarafından olmak üzere iki defa ceza alanı içinde topa elle müdahale oldu ve B takımı ilk yarıda 2 tane penaltı golü attı. 

*M.Güney, Orhan ve Kasım ilk yarıda A takımının hücum güçleriydi ve A takımının 4-2'lik üstünlüğüyle soyunma odasına gidildi.

*İkinci yarıya yine önde başlayan A takımı skoru 6-2'ye getirdi. Bu dakikadan sonra B takımı inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. Emre Sefer'in uzaktan doksana gönderdiği vuruşla skor 6-5 oldu. Serkan Sefer'in yerden falsolu vurduğu top, kaleci Hüseyin'in ters pozisyonda yakalanmasıyla birleşince beraberlik golü gelmiş oldu 6-6. Bu golden önce sayısız fırsatlardan yararlanamayan Serkan Sefer, attığı golden sonra haykırarak sevindi. Bu sevinç görülmeye değerdi.

*Ne var ki hiç kimse bir M.Güney değildi. Onu durdurmak güçtü. Kaptan yine dümene geçti ve golleri sıraladı. Fark 2'ye bazen 3'e çıktı. 

*Maçın koparılmasında kuşkusuz savunmadaki demir ayaklar Ayhan Doğan, Emirhan Erdil ve Ferhat Gülebaş'ın maç boyu savunma disiplininden kopmadan görev bilinciyle mücadele etmesi etkiliydi. 

*Orta alanda ve bazen kalede oynayan Hüseyin'in yanı sıra, Kasım da Mehmet-Orhan ikilisini besleyen paslar attı. M.Güney atılan hemen her pası kontrol etti.

*B takımında hücumda etkili olması beklenen Vedat, Emre Sefer ve Serkan Çekiç belli bir yere kadar etkili oldular. Özellikle Serkan Çekiç'in hemen her atakta topuk pası denemesi artık rakiplerince ezberlendi. Fırsatçı golcü Nuri ise maçın sonlarına doğru ilk golünü buldu. Bugün bekleneni verdi demek güç.

*Sinan Ekiz ise genç Emre Sefer'e ve Serkan Çekiç'e bazı pozisyonlarda tepkiliydi. Ekiz, pas verilmesi gereken zamanlarda pas vermeyen takım arkadaşlarını sert bir şekilde uyardı. Kaptan Ekiz, oyunu iyi okudu ama sonuçta Ekiz de tek başına bütün takımı kurtaramaz. 

*Maç 13-8 A takımı lehine biterken, HFK ekibi olaysız bir şekilde dağıldı.Barış Yılmaz ise haftaya yine maç yapalım dedi. Maçta araya atılan ara pasların çoğunu kesen Barış, "Bugün M.Güney'i durduramadım, tek eksiğim buydu." açıklamasını yaptı.





33) 07.10.2012

ERDİLSPOR
Ferhat
Selahattin Erdoğan
Kasım Üçtaş
Mehmet Güney
Barış Yılmaz
Serkan Sefer
Emirhan

GÜLTEKİNSPOR 
Hüseyin
Sabri Dinçer
Sinan Ekiz
Ahmet Köse
Vedat Üçtaş
Adem Güçlü
Nuri


MAÇ BERABERE, EMİRHAN GALİP (!)

Maç Sonucu:

ERDİLSPOR - GÜLTEKİNSPOR

Maç 11-10 Gültekinspor lehineyken Emirhan ile Hüseyin arasında yaşanan tartışmalı pozisyon sonrası gelişen atakta Erdilspor beraberlik golünü buldu ama sahanın diğer yarısında Hüseyin ile Emirhan arasındaki tartışma büyüyünce son golün sayılıp sayılmaması hakkında kararsız kalındı. Bunun üzerine Adem sahayı terk etti. Diğer oyuncular da maçı bırakıp soyunma odasına gitti. Son 5 dakika oynanmadı.

Emirhan maçtan sonra yaptığı açıklamada "Faul hakem takdiridir. Bir hakem faul der, diğeri devam ettirir. O pozisyonda kesinlikle faul yoktu." dedi. Takımını iyi motive ettiğini ve oyunu çirkefleştirdiğini kaydeden Emirhan, "Rakibi oyundan düşürücü bazı şeyler söyledim. Ama bunu yemeyeceklerdi. Tabi ki çirkefleştiriyorum, buna hayır demedim; ama faul yok." diye konuştu.

Öte yandan Hüseyin yaptığı açıklamada, "Oyunu kazanmaktan ziyade güzellikler sunmak daha önemli. Ancak Emirhan her pozisyonda tam tersini yaptı. Ayrıca bana açıkça yaptığı 3 faulü de inkar etmesi çok ilginç... Son pozisyonda bana faulü yaptı, oyun sürdü ve golü yedik. Maç berabere bitti veya kazandık önemli değil; ama Emirhan kazandı. Emirhan'ın yaptığı emek hırsızlığıdır. Gelecek maç ona bir kupa vereceğiz. Ne yazık ki futboldan çok olayları konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yazan: Ferhat GÜLEBAŞ & Hüseyin GÜVEN




32) 30.09.2012

GÜLTEKİN'İN TAKIMI
6. Serkan Sefer
7. İbrahim Taşkın
8. Sinan Ekiz
9. Vedat Üçtaş
10. Mehmet Güney
60. Serhat
61. Nuri

GÜLEBAŞ'IN TAKIMI
8. Kasım Üçtaş
24. Emirhan
28. Emre Sefer
53. Ahmet Köse
54. Gökhan Adaş
67. Ferhat
77. Sabri Dinçer



Maç Sonucu:

GÜLTEKİN'S: 11 - GÜLEBAŞ'S: 10

*Gülebaş'ın bulunduğu takımların kronikleşen bir özelliği var, maçın ilk bölümlerinde fazla gol yiyorlar ve geri kalan dakikalarda bunun telafisi zor oluyor. Bugün yine bunu gördük.

*Maça 5-0'lık bir seri ile başlayan Gültekin'in takımı fark atacağa benziyordu. Gülebaş'ın takımında kadronun dengesiz kurulduğu yönündeki eleştiriler dakikalar geçtikçe artıyordu.

*
Gökhan Adaş skoru 5-1'e getirip üzerlerindeki ölü toprağının dağılmasına bir nebze olsun yardımcı olduysa da Gültekin'in takımında Mehmet Güney ve İbrahim'in önderliğinde gelişen atakların ardı arkası kesilmiyordu. Mehmet'in sert şutları, Nuri'nin müsait pozisyonda bulduğu Umut Bulut tarzı goller Gültekin'in takımı öne çıkarıyordu. Bu bölümde 2 gol daha buldular ve skor 7-1'e geldi. Gülebaş'ın takımında inanç git gide zayıfllıyordu.

*İlk yarının son dakikalarına girildiğinde Ferhat savunmadan ayrılarak risk aldı ve önce sağ kanattan yardırarak ve pozisyonu zorlayarak takımının ikinci, kendinin ilk golünü attı 7-2. Bir dakika sonra Emre Sefer ile verkaça girip ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Ferhat, düzgün bir vuruşla skoru 7-3'e getirdi.

*İlk yarının son anlarında (45+2) Emre Sefer ve Gökhan Adaş'ın çabaları olumlu sonuç verdi ve bir gol daha geldi. Soyunma odasına 7-4 ile gidildi. Geri dönüşün sesleri iyiden iyiye yankılanıyordu Haliç'in üzerinde.

*İkinci yarı iyi bir seri yakalayan Gülebaş'ın takımı kalesini gole kapadı. Bunda şüphesiz Kasım'ın ve Ahmet Köse'nin katkıları büyüktü. İki arkadaş da kalede devleşti. Kasım yaptığı kurtarışlardan sonra "Tolga olsa yerdi." diyerek yaptığı kurtarışların önemine vurgu yaptı.

*Fark bazen 2'ye iniyordu, bazen 1'e ama beraberlik bir türlü gelmiyordu ta ki Emre Sefer'in skoru 8-8'e getirdiği gole kadar. O golden sonraki sevinç görülmeye değerdi. Yoksa bir efsane gerçek mi olacaktı? Dile kolay, 6 farktan beraberliğe dönüş...

*Çok eleştirilen isimlerden Emirhan da bu bölümlerde daha sorumluluk alarak oynamaya başlamıştı. Savunmada sıkıştıkları anda topukla araya attığı derinlemesine pas arkadaşları tarafından takdir topladı. Aslında bu sorumluluk bilincini maçın tamamına yaysa ve oynaması gerektiği mevkide oynasa, o da biliyor ki, daha faydalı olacak. Ama illa maçın başında gol atma sevdası, hücum ederken pas atmamakta direnmesi takımı adına daha maçın başında bir handikap oluşturuyor. Bu satırlardan ona sesleniyorum, kardeşim sen kötü oyuncu değilsin ama savunmada iyisin ya da kalede. Hücum ayrı bir uzmanlık dalı, anca olağanüstü durumlarda hücuma çık, defansta çakılı oyna. Böyle oynarsan daha faydalı işler yaparsın, ki zaten bu her zaman söylenen bir şey. Gol de attın, gol bu ne zaman atacağın belli olmaz, sonuçta savunmacı da gol atabilir, ben de savunmadan çıkıp 2 tane attım. Esas mesele gol değil, sonuç olarak yenildik ama.

*Gültekin'in takımında Serhat savumada, Vedat da orta alanda başarılı bir oyun ortaya koydu. Karadeniz'in hırçın çocuğu Serkan Sefer kah goller kaçırdı kah toplar kazanarak takımı adına atakların başlamasını sağladı, maça renk kattı.

*Maçın çekişmeye sahne olduğu dakikalarda Gülebaş'ın takımında Sabri çok kritik bir gol buldu. Gültekin'in takımında bir penaltı kaçtı. Kasım Üçtaş yine kalede devleşti. Oyunun kalan bölümlerinde 1 fark, 2 fark şeklinde devam eden skor, 11-10 şeklinde maçın skoru oldu.

*Maçın son anlarında efsane oyuncu 
Adem Güçlü de sahaya gelerek maçın son 10 dakikasını izledi. Maç hakkında, "Gülebaş'ın takımı gördüğüm kadarıyla bir Anadolu takımı hüviyetindeydi, kadrolar dengesiz gibi geldi." dedi. Buna karşılık Ferhat Gülebaş da "Futbolun adaleti yok, önümüzdeki maçlara bakacağız." dedi. Aziz Yıldırım'ın soyunma odasına gelerek olası bir istifaya karşı Gülebaş'a telkinlerde bulunduğu da sızan haberler arasında.

*Maçın ardından 
Sinan Ekiz, Gökhan Adaş, M.Güney, İbrahim ve Ferhat; Kulaksız ve Hasköy yönüne gitmek üzere sola devam ettiler. Mehmet Güney ve Ferhat'ın bakkaldan limonlu soda alarak Deniz Hastanesi'nin yanından doğru Kulaksız yönüne çıktıkları görüldü.

Yazan: Ferhat GÜLEBAŞ


Yorumlar:

Sabri DİNÇER - Keyifli bir mücadele oldu. Hepinize teşekkür ederim.



31) 23.09.2012

GÜLEBAŞ'IN TAKIMI
2. Ferhat
3. Barış
5. Ahmet
6. Emirhan
7. Emre
8. Fatih
10. D. Ali

GÜVEN'İN TAKIMI
3. Sinan Ekiz
4. Hüseyin
5. Selahattin Hoca
7. Özkan
9. Nuri
10. Gökhan
11. Serkan



Maç Sonucu:

GÜLEBAŞ'IN TAKIMI: 5 - GÜVEN'İN TAKIMI: 7

* Yaklaşık 1 yıl aradan sonra nihayet organize olarak maç düzenledik, sevdiğimiz dostlarımızla bir araya gelmek hepimizi mutlu etti.

* Güven'in takımı maçın başında eline geçen fırsatları iyi değerlendirdi ve ilk yarı 4 gol buldu. Bunda savunma hataları ön plandaydı, bazen geri dönüşlerde sıkıntılar oldu. Bir tane golün sorumlusu direkt olarak benim, Emre'ye uzun ara top atayım derken top Nuri'nin önüne düştü ve o top geldi gol oldu. Barış savunmada çok iyiydi. Ahmet kalede elinden gelenin en iyisini yaptı, kendisi maç boyu kalede kaldı. Bir dahaki maça inşallah oyunda daha fazla kalır ve bunu telafi ederiz. Kendisi memnun olduğunu söyledi sağ olsun yine de.

* İlk yarının sonlarına doğru Dursun Ali ve Emre'nin organize olmasıyla durumu biraz toparlayan Gülebaş'ın takımı ilk yarıyı 4-3 kapamayı başardı. Ne var ki Güven'in takımı biraz daha savumaya çekildi ve kontrollü bir oyun oynamaya başladı. İkinci yarıda Gökhan doksana öyle bir gol çaktı ki, ben rakibi olarak hayran kaldım. İkinci yarı tamamen savunma oynayan Güven takımı bulduğu kontralarla sonuca gitti. 7-5

* Barış'ın ilk yarıda sol ayağına oturtarak attığı gol hafızalarda yer etti.

* Dursun Ali'nin burnuna top çarptı ve burnu bir süre kanadı, kendisine geçmiş olsun diyoruz.

* Fatih ilerde iyi toplar yaptı, ortalama üstüydü.

* Genç Emre Sefer, Serkan abisine gol atayım derken içerde bomboş pozisyondaki Barış'a pas atmayarak takımını bir golden etti. Onun dışında hücumda etkiliydi.

* Güven'in takımında Nuri 2 gol, 2 asist yaptı ama beklediğimiz Hami golü gelmedi.

* Selahattin Hoca savunmanın bel kemiğiydi.

* Serkan Sefer geçer not aldı, takım oyununun bir parçasıydı.

* Sinan Ekiz savunmada etkiliydi ki zaten onun dahil olduğu takımın stratejisi de bu yöndeydi.

* Özkan attığı paslarla iyi oyun kurdu, galibiyette büyük rol oynadı.

Yazan: Ferhat GÜLEBAŞ


Yorumlar:

Selahattin ERDOĞAN: Sezonun ilk maçında güzel bir oyun çıkardı her iki takım da. Gülebaş'ın takımı bireysel yeteneklerle dolu olmasına rağmen vasat düzeyde olan Güven'in takımı karşısında galibiyeti elde edemedi. Bu maçta bir kez daha gördük ki, takım oyunu kazanmak için her zaman yeterlidir.

Oyun içinde kontrolsüz hareketlerden kaçınmak gerekli. Ufacık bir sakatlık tadımızı kaçırmaya yeter de artar bile. İlk kez bu organizasyonda yer almama rağmen bütün arkadaşların samimi ilgisi beni mutlu etti. Mümkün mertebe bu tür organizasyonlarda bulunmak isterim. Bütün arkadaşlara teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder