5 Ekim 2012 Cuma

2009 YILI


4) 08.02.2009

8.Şubat.2009 Pazar günü Kasımpaşa'da iki önemli mücadele vardı. Bunlardan ilki Kasımpaşa Stadı'nda Kasımpaşa ile Giresunspor arasında oynandı. Bu maçta gülen taraf Karadeniz temsilcisi Giresunspor oldu.

Bir diğer maç ise Camialtı Stadı’ndaydı. Bu maç saat 17:00'de başladı. Maçın büyük bir bölümünde yağış etkisini gösterdi. O gün kara bulutlar Kasımpaşa semalarından gitmek bilmedi. Bu nedenle dakikalar geçtikçe gün batımıyla birleşen kara bulutlar sahada görüşü engellemeye başlamıştı. İşte tam o sıralarda, sağolsun, halı saha görevlisi ışıkları açtı. Gündüz maçı olmasına rağmen havanın durumuna göre ışıkları yakan görevliye buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Keşke yelek de giyseydik ama sağlık olsun.

Gelelim maça... Maç A takımının üstünlüğü ile başladı. Özellikle Mehmet isimli oyuncu sahanın tozunu attırdı. Herkesi bir bir çalımlayan ve pasını da vaeren Mehmet'in bu güzel oyunu arkadaşları Bilal ve Adem tarafından da destek bulunca skor bir anda 9-0 oldu.

İlk yarının sonlarına doğru B takımı farkı indirmeye niyetlendi. Perde, Emirhan'ın attığı 2 gol ile açıldı.  Ferhat'ın attığı golle skor 9-3'e geldi. Daha sonra Emirhan'la 2 gol daha bulan B takımı oyuna ağırlığını iyiden iyiye koydu. Samet ve Ayhan'ın seri pasları, Gazi Dayı'nın da hücuma desteği ile takımlar soyunma odasına 9-7 ile gitti.

İkinci yarının başlamasıyla A takımı yeniden kendine geldi ve Adem'in attığı golle skoru 10-7 yaptı. Bu dakikadan sonra B takımında Samet  savunmada Ferhat ile yer değişti. B takımı Gazi-Ferhat-Ayhan üçlüsü ile gol aradı. Gazi Dayı Ayhan ve Ferhat'ı bol bol fırçaladı. Özellikle Ferhat'ı bencil olmakla suçladı. Gazi Dayı'nın da hataları yok değildi. İyi paslar attı ama Gazi Dayı'nın, "göbekteyim, göbeğe at" diye pas istediği pozisyonlarda kanatta olması, Ayhan ve Ferhat ikilisinin kararsız kalmasına ve kötü paslar atmasına sebep oldu. Buna karşın Gazi Dayı attığı güzel gollerle takımının ümitlerini sürdürdü.

Hızlı gelişen bir B atağında Ferhat heyecandan olsa gerek topu Gazi Dayı'nın 5 metre gerisine attı. Gazi Dayı bu pozisyon sonrası bağırmaktan kendini alamadı. İşte tam bu sıralarda Emirhan kalede panter kesilmişti. A takımının çoğu atağı Emirhan'ın ellerinde son buluyordu. Özellikle Barış savunmada Jens Askou gibiydi. Ama A takımı da boş değildi. Savunma anlayışıyla göz dolduran Oğuzhan ve Nuri rakiplerine göz açtırmadıkları gibi, ileriye kaçırdıkları Hüseyin'i de bol bol pozisyona soktular. Nuri de sık sık ileri çıkarak goller buldu.

Maç kıran kırana sürüyordu. Karşılıklı goller şeklinde süren maç bitime kadar heyecan içinde devam etti. Maçın 60. dakikasında Ayhan skoru 20-19 'a getirdiyse de bu golün hemen ardından bitiş zili çaldı ve A takımı sahadan galip ayrıldı.

Maçtan sonra Gazi Dayı, Ferhat ve Ayhan ikilisine yaptıkları egoistçe davranışlardan ötürü ikazlarda bulundu ve futbolun bir takım oyunu olduğu vurguladı. Gazi dayı'nın sinirini rakip takımdan Adem soyunma odasına gelerek zar zor yatıştırdı.

Stad çıkışında güzel görüntüler vardı. Eski dostlar tekrar bir araya gelmiş ve maç hakkında muhabbet ediyorlardı. Maç yapan oyuncuların hemen hepsi tekrar maç yapmak istediklerini belirterek staddan ayrıldı.

A Takımı: Oğuzhan-Hüseyin-Adem-Bilal-Mehmet-Nuri-Fırat
B Takımı: Gazi-Emirhan-Ferhat-Ayhan-Samet-Barış-Esat



5) 28.03.2009

Saha: Camialtı 2. Saha

A Takımı: Adem-Mevlüt-Barış-Gökhan-Oğuzhan-Yasin

B Takımı: Ferhat-Hüseyin-Fırat-Nuri-Serhat-Uğur

Sonuç: 15-13, A takımı üstünlüğü ile bitti.
 

6) 05.04.2009

Saha: Camialtı 2. Saha

A Takımı: Adem-Mevlüt-Barış-Gökhan-Oğuzhan-Yasin

B Takımı: Ferhat-Hüseyin-Fırat-Nuri-Mehmet-Uğur

Sonuç: Normal süresi 13-13 berabere biten maç uzadı. Uzatmalar da 14-14 berabere bitince seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda B takımından Uğur kaleye geçti ve kalesinde devleşerek B takmına galibiyeti getirdi. Penaltılar 4-1 B takımı üstünlüğü ile sonuçlandı.



7) 04.07.2009

Saha: camialtı büyük

saat: 17:00

skor: 18-9

yılın en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde kasımpaşa halı fk camiası yeniden bir araya geldi.

Maçın ilk yarısı 1-1 tamamlansa da ikinci yarıda goller ard arda geldi. Bundaki sebep kuşkusuz yorgunluk ve sıcaktı.

Maçtan bazı notlar:

bu maçta ilk defa aramıza katılan dursun oynadığı futbolla maçın adamı oldu. Ayhan doğan ise her zamanki gibi yoğun pres uyguladı. Mehmet sahada diri gözükse de sonlara doğru şişti. Nuri attığı isabetli paslarla, ferhat ise gelişine çektiği sert şutlarla maça damgasını vurdu.

Emirhan yine güçlü fiziği sayesinde sahada ayakta kalanlardandı. Ahmet savunmada güven verdi fakat ansızın ileri çıkması bol bol gol yemelerine neden oldu.

Adem,barış,hüseyin,oğuzhan gibi isimler yine benzer performanslar sergilediler.

Maçın kader anı ise skor 9-8 iken fırat'ın ceza alanına girmesi ve boş durumdaki ferhat'a pas atmaması olarak yorumlandı.

Bu pozisyondan sonra gelişen kontrada fırat'ın takımı gol yedi ve dağıldı.

Maç sonunda oyuncular gece maçı talebinde bulunurken, komite de bu görüşe sıcak baktı.






8) 11.09.2009 



STAD: CAMİALTI BÜYÜK



A TAKIMI: 11     B TAKIMI: 16
A TAKIMI: NURİ GÜLTEKİN, UĞUR ALBAYRAK, OĞUZHAN GÜVEN, MEHMET GÜNEY, SERKAN SEFER, BARIŞ YILMAZ, ADEM GÜÇLÜ, EMRE SEFER

B TAKIMI: SİNAN GÜLEBAŞ, EMİRHAN ERDİL, FERHAT GÜLEBAŞ, FIRAT GÜVEN, MURAT ERDİL, AYHAN DOĞAN, MEVLÜT DURMUŞ, HÜSEYİN GÜVEN

 MAÇ DENGELİ BAŞLADI. İKİ TAKIM DA MAÇIN BAŞINDA KARŞILIKLI GOLLER BULDU. GENÇ YETENEK EMRE SEFER PERDEYİ AÇTI. İLK YARIYI A TAKIMI ÖNDE GÖTÜRDÜ, BAZEN DE SKOR BERABERLİĞE GELDİ. İLK YARININ SON BÖLÜMLERİNDE B TAKIMININ BASKISI HİSSEDİLDİ. ÖZELLİKLE MURAT ERDİL TAKIMINA HAYAT VERDİ. MAÇIN BAŞINDA GOL YOLLARINDA ETKİSİZ KALAN B TAKIMI EMİRHAN ERDİL'İN KALEYE GEÇMESİYLE TOPARLANDI. EMİRHAN, KALEDE ÇOK İYİYDİ. HÜCUM HATTINDA DA ÇOK ÇALIŞTI AMA BU ÇABA BİRKAÇ POZİSYON DIŞINDA GOL OLARAK MEYVE VERMEDİ.

 A TAKIMI İSE ADEM GÜÇLÜ VE UĞUR ALBAYRAK İKİLİSİNİN KURDUĞU OYUNLARDA MEHMET GÜNEY'İ ARALARA KAÇIRARAK GOLLER BULDU. AMA B TAKIMINDA MEVLÜT DURMUŞ DURMADI. BİRÇOK GOLÜ HAZIRLAYAN İSİM OLDU. BİR O KADAR DA GOL BULDU. BİR KORNER SONRASI YAPTIĞI DÜZGÜN ORTA, FERHAT'IN KAFASINA ADRESE TESLİM BİR ŞEKİLDE GELDİ VE FERHAT DA DÜZGÜN BİR KAFA VURUŞUYLA TOPU FİLELERLE BULUŞTURDU.

 A TAKIMINDA NURİ GÜNTEKİN TAKIMI ADINA ÇOK ÇALIŞTI, AMA A TAKIMINDA TAKIM İÇİ KOORDİNASYON ZAYIFTI.

B TAKIMINDA İSE SİNAN GÜLEBAŞ İYİ PASLAR ATTI, TAKIMA ABİLİK YAPTI. İLERİDE POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEYEN OYUNCULARI UYARDI. B TAKIMININ GİZLİ KAHRAMANI İSE ŞÜPHESİZ HÜSEYİN GÜVEN'Dİ. SAVUNMA BİLİNCİ İLE OYNADI. TOPU KAZANDIĞI ZAMAN OYUNU İYİ KURDU. OYUNDAN HİÇ DÜŞMEDİ, HEP DİSİPLİNLİ OYNADI.

RAMAZAN BUDAK KATILMADI
DAHA ÖNCE DEFALARCA DAVET EDİLMESİNE RAĞMEN BUDAK DÜN AKŞAM MAÇA İŞTİRAK ETMEDİ VE CAMİAYI ÜZDÜ. RAMAZAN BUDAK'I GÖREMEYEN OYUNCULARIN MORALİ BOZULDU. 


MAÇ ÖNCESİ İKİ RAKİP, UĞUR ALBAYRAK VE MEVLÜT DURMUŞ OBJEKTİFLERE BÖYLE YANSIDI.


OYUNCULAR VE YORUMLAR:
A TAKIMI
ADEM GÜÇLÜ: A TAKIMININ EN ETKİLİ İSİMLERİNDENDİ, AMA SAVUNMAYA KATKISI YETERSİZ KALDI. A TAKIMININ ATTIĞI GOLLERDE BAŞROLDEYDİ.

BARIŞ YILMAZ: YÜREKTEN OYNADI. SAVUNMADA BİRAZ YALNIZ KALDI. HAVA TOPLARINDA İYİYDİ, NE VAR Kİ RAKİPLERİ ONU YERDEN GEÇTİLER.

SERKAN SEFER: UZUN ZAMANDANDIR SAHALARDAN UZAK OLMANIN HANDİKAPINI YAŞADI. KONDÜSYONU YETERSİZDİ. ÇALIŞKAN BİR GÖRÜNTÜ ÇİZDİ, BİR DE GOL ATTI. ATTIĞI GOL TAKIMINI MAĞLUBİYETTEN KURTARAMADI.

MEHMET GÜNEY: HER ZAMANKİ GİBİ ETKİLİ BİR OYUN SERGİLEDİ. BİRAZ FAZLA ÇALIMA DAYALI OYNAMASI ONU BEDENEN YORDU. GOLLER BULDU AMA MAÇI KURTARAMADI.

EMRE SEFER: ABİLERİNİ ZORLADI. İYİ PASLAR ATTI. ATTIĞI GOL DE GÜZELDİ. AMA FİZİKİ DEZAVANTAJI ONUN İKİLİ MÜCADELELERDE ETKİSİZ KALMASINA NEDEN OLDU. İLERİSİ İÇİN ÜMİT VERDİ.

NURİ GÜLTEKİN: GALİBİYETE ŞARTLANDIĞI HER HALİNDEN BELLİYDİ. ÖZELLİKLE İLK YARI TAKIMINI ATEŞLEDİ, AMA İKİNCİ YARI DÜŞÜNDÜKLERİNİ SAHAYA YANSITAMADI. KARADENİZ FIRTINASI DÜN AKŞAM İSTENİLEN ŞİDDETTE ESMEDİ.

OĞUZHAN GÜVEN: SAVUNMASINA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTI AMA ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ. BİLDİĞİMİZ OĞUZHAN DÜN AKŞAM SAHADA YOKTU. ATTIĞI UZUN PASLARDA ZAMAN ZAMAN İSABET SAĞLADI.

UĞUR ALBAYRAK: ÇOK ÇALIŞTI. İKİLİ MÜCADELELERDE İYİYDİ. ADEM İLE İYİ PASLAR YAPTI, AMA ORTA SAHADA RAKİPLERİ ONA FAZLA GÖZ AÇTIRMADI.

B TAKIMI
EMİRHAN ERDİL: İLERİDE ETKİSİZDİ. AMA SAVUNMADA VE KALEDE HARİKALAR YARATTI. KALESİNİ GOLE KAPATTI. RAKİBİN KABUSU OLDU.

SİNAN GÜLEBAŞ: TAKIMIN BEYNİYDİ. İKİLİ MÜCADELELERDE YILMADI. PASLARI İSABETLİYDİ. GOLLER DE BULDU. UZUN ZAMANDIR SAHALARDAN UZAK OLMASI ONU PEK ETKİLEMEDİ.

FERHAT GÜLEBAŞ: SAVUNMASINA YARDIMCI OLDU. PASLARI ÇOK BAŞARILI DEĞİLDİ AMA SAVUNMADAN ATTIĞI UZUN PASLAR ZAMAN ZAMAN İLERİDE ATAKLARIN BAŞLAMASINI SAĞLADI. KAFAYLA ATTIĞI GOL GÖRÜLMEYE DEĞERDİ.

AYHAN DOĞAN: RAKİPLERİYLE ADETA BOĞUŞTU. TOPU KAZANDIĞI ANLARDA BİRAZ EGOİST DAVRANDI. ÇOK HAVADAN OYNADI. ENDER OLARAK ATTIĞI PASLAR İSABETLİYDİ. İLK YARIDA GÜZEL BİR GOL BULDU.

MURAT ERDİL: ÇEVİKLİĞİNDEN Mİ KLASLIĞINDAN MI BAHSETSEK KARAR VEREMİYORUZ. HELAL OLSUN SANA. ÇOK İYİ OYNADI. PASLARI, ŞUTLARI HERŞEYİYLE HARİKAYDI. TAM PUAN ALDI BİZDEN. KENDİSİNİ HEP GÖRMEK İSTİYORUZ YEŞİL SAHALARDA.

HÜSEYİN GÜVEN: DİSİPLİNİ ONU BAŞARIYA GÖTÜRDÜ. DAN DUN OYNAMADI. HER HAMLESİ BİR DÜŞÜNCENİN ESERİYDİ. SAVUNMANIN BEL KEMİĞİ, ORTA SAHANIN DİNAMOSUYDU.

MEVLÜT DURMUŞ: ATTIĞI GOLLER KADAR YAPTIĞI ASİSTLERLE DE MAÇA DAMGASINI VURDU. BİR HELAL OLSUN'U HAK EDİYOR. TAKIM OYUNU BUDUR, SANTRAFORLUK BUDUR. MİLAN BAROS'U KOYSAK BU KADAR OYNAYAMAZDI. ZEVK VERDİ OYNADIĞI OYUN. 10 ÜZERİNDEN 10!

FIRAT GÜVEN: GEÇER NOT ALDI. FIRAT ZATEN HER ZAMAN ORTALAMA ÜSTÜ BİR OYUN OYNUYOR. BU BİLİNEN BİR GERÇEK. FİZİK DEZAVANTAJINI AŞTIĞI GÜN BU ÇOCUĞU KİMSE TUTAMAZ. ÇOK DA GOL KAÇIRDI, ÖZELLİKLE BOŞ KALEYE. BUNU DA SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM.



9) 22.11.2009

CAMİAMIZDA 22 KASIM GÜNÜ TAM 3 MAÇ VARDI. BİRİ VİLNİUS'TA 2'Sİ DE KASIMPAŞA'DAYDI.

KASIMPAŞA HFK'DAN GÜZEL ORGANİZASYON


 KASIMPAŞA HFK DA PAZAR GÜNÜ SAHADA OLANLARDANDI. MAÇTA GÜZEL ŞEYLER YAŞANDIĞI GİBİ ÜZÜCÜ BİR GELİŞME DE YAŞANDI. SABIRSIZLIKLA BEKLEDİĞİMİZ GAZİ ÖZ, SAĞLIK SORUNU NEDENİYLE TAKIMDAKİ YERİNİ ALAMADI VE CAMİAYI ÜZDÜ. KENİSİNE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ.

  ÖTE YANDAN SAYIN RAMAZAN BUDAK İLK DEFA BİR MAÇIMIZA İŞTİRAK ETTİ VE MAÇIN BAŞLAMA VURUŞUNU YAPTI. SAYIN BUDAK'IN YAKIN ARKADAŞI HÜSEYİN DE KARŞILAŞMAYI İZLEYENLER ARASINDAYDI.

 İLK YARISI 9-7 KARADENİZ FIRTINASI VE DEVLER LEHİNE BİTEN KARŞILAŞMANIN İKİNCİ YARISI DA BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU. ÖZELLİKLE İKİNCİ YARI 6-0'LIK BİR SERİ YAKALAYAN KARADENİZ FIRTINASI VE DEVLER RAKİBİNE ZOR ANLAR YAŞATTI. KASIMPAŞALI VE DEVLER İSE RAKİBİNE ÇOK YAKLAŞTI AMA BİR TÜRLÜ YAKALAYAMADI. MEHMET GÜNEY VE HÜSEYİN GÜVEN MAÇA SON NOKTAYI KOYDULAR : 20-17

 KASIMPAŞALI VE DEVLER'DE İSE GENÇ İSİM EMRE SEFER YİNE İYİ SİNYALLER VERDİ. ZATEN KAPTAN EMİRHAN, ONU MAÇIN BAŞINDA TAKAS ETMEK İSTEMEMİŞTİ. KAPTAN EMİRHAN İSE DEFANSTA VE KALEDE YİNE İYİ İŞLER YAPTI AMA MEHMET GÜNEY-HÜSEYİN GÜVEN İKİLİSİNİ DURDURMAK KOLAY DEĞİLDİ.

 NURİ GÜNTEKİN İSE ATTIĞI GOLLER KADAR KAÇIRDIKLARIYLA GÜNDEME OTURDU. KAPTAN TAKIMI ADINA ÇOK ÇALIŞTI AMA GOL YOLLARINDA DAHA DİKKATLİ OLMALIYDI. 6 GOL BULDU, ATTIKLARI KAÇIRDIKLARINI AFFETTİRDİ.

 SERKAN SEFER ÖYLE BİR GOL ATTI Kİ, SAHADAKİ HERKES ŞAŞTI KALDI. HAVADAN PAS ATAR GİBİ TOPA VURDU VE BU TOP AŞIRTMA BİR GOL OLUVERDİ.


OYUNCULAR-YORUMLAR


KARADENİZ FIRTINASI VE DEVLER 
NURİ GÜNTEKİN (KAPTAN): savunmada iyiydi ama hücumda goller atsa da arkadaşlarına saç baş yoldurdu.

MEHMET GÜNEY: klasını konuşturdu, asistleri ve golleri vardı, takımın en etkili hücum gücüydü.

HAKAN PECE: genelde kaleciydi başarıları kurtarışlarına topu oyuna acele ve başarısız sokmaları gölge düşürdü.

AYHAN DOĞAN: ileri geri çok koştu, daha taktiksel oynaması gerek. bu şekilde kendini yoruyor ve oyunda etkili olamıyor.

HÜSEYİN GÜVEN: genelde savunma oynadı, takımda oyun kurdu, pas trafiğini işletti, 1 golünün yanı sıra asistleriyle takımını sırtladı, her zamanki gibi tüm takım arkadaşlarını fırçaladı, özellikle kaleci Hakan ve kardeşi Oğuzhan'a maç boyu talimat yağdırdı.

OĞUZHAN GÜVEN: savunmada başarılıydı, hücumda mehmete yardımcı oldu ancak ikili mücadelelerde çok kötüydü, bi ara kaleye geçti fena değildi.. (2 gol attı)

SERKAN SEFER:  goller attı, defans oynadı, geçen maça göre toparlanmış ama kondüyonu hala yetersiz.. ( en az 3 golü var)

KASIMPAŞALI VE DEVLER

EMİRHAN ERDİL (KAPTAN): hücumda başladı goller attı ama esas yapması gerekenin kalecilik olduğunu ikinci yarıda gösterdi, maç skoruyla ilgili oyun içinde sürekli konuştu, bu maçta gençlere güvenmesi önemliydi.

ÖZGÜR ERDİL: hücumda oynadı mehmet ile iyi anlaştı tek eksiği bire bir mücadelerde rakibini geçememesi ve top kaybetmesiydi.

MEHMET DÖĞÜŞ: günün ve emirhan başkanın sürpriz ismiydi, tutuk başladığı maçta takımının en etkili ismiydi, asist ve goller kaydetti.

BARIŞ YILMAZ: her zamanki gibi rakip hücumlarında adam markajı yaptı, hücuma katıldığında kaleyi şutla düşünen isim oldu.

AHMET KÖSE: savunmada oynadı geçen maçına oranla daha istekli ve başarılıydı ancak katkısı üst düzey değildi.

FIRAT GÜVEN: kalede başarılıydı, oyunda zaman zaman iyi işler yapsa da kendisini geliştirmesi gerekiyor.

EMRE SEFER:  her geçen gün kendini geliştiriyor, topu ayağına adlığında etkiliydi, ikili mücadelelere girmekten kaçınmaması önemliydi..


GÜNÜN SON MAÇINDA DA, BİZİM İÇİN EN BÜYÜK HEDİYE BUYDU, KASIMPAŞAMIZ TRABZONSPOR'U 3-1 MAĞLUP ETMİŞ VE TARAFTARINI SEVİNCE BOĞMUŞTUR.

*LİTVANYA'DA CAMİAMIZI TEMSİL EDEN FERHAT GÜLEBAŞ DA AYNI TARİHTE BİR SALON FUTBOLU MAÇI OYNAMIŞ VE GALİP GELİP MADALYA KAZANMIŞTIR:





         
LİTVANYA'DA CAMİAMIZ ADINA BÜYÜK ONUR!

 TARİH: 22.11.2009 - PAZAR

 AVRUPA'DAKİ LEJYONERİMİZ FERHAT GÜLEBAŞ, VİLNİUS PEDAGOGINO UNIVERSITETAT SPORTO SALE'DE ULUSLARARASI SALON FUTBOLU MÜSABAKASINDA GÖREV ALDI. MAÇI 10-7 KAZANAN ULUSLARARASI KARMA, LİTVANLARA FUTBOL DERSİ VERDİ.
 MAÇIN 2. DEVRESİNDE TEMSİLCİMİZ FERHAT KALECİYİ ÇALIMLAYARAK ALMAN TAKIM ARKADAŞI FILIP ROZEBAIGER'E PAS VERDİ VE BİR  GOL HEDİYE ETTİ.  MAÇIN DİĞER BÖLÜMLERİNDE YAPTIĞI ŞIK ÇALIMLARLA TRİBÜNLERDEN ALKIŞ ALAN GÜLEBAŞ, ATTIĞI ÇALIMLARDAN SONRA SIK SIK FAULE MARUZ KALDI. ULUSLARARASI KARMADA SAHANIN ETKİLİ İSMLERİNDEN POLONYALI BOLTEK İSE TAKIMINA ADETA HAYAT VERDİ.


BAŞKANIMIZ ÇALIM ATARKEN:
 BAŞKANIMIZ FERHAT GÜLEBAŞ 'IN DA YER ALDIĞI ULULARARASI KARMA 2 POLONYALI, 2 TÜRK, 1 ALMAN, 1 SLOVAK VE 1 LİTVANYALI'DAN MEYDANA GELDİ.

FERHAT GÜLEBAŞ, MAÇ BOYU TOPA HAKİM OLAN İSİMLERDENDİ:


MAÇIN ARDINDAN FUTBOLCULARA ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNCE SERTİFİKA VE MADALYA VERİLDİ.



10) 05.12.2009 

Tarih: 5.Aralık.2009

Maçı Hüseyin Güven'in yorumu ile veriyoruz:

 Karşılaşma başlarken 2 takımdan 1er kişi Ayhan ve Mehmet Gny eksikti. Maç başladığında Ayhan gelmişti ve Karadeniz fırtınası ve Devler 1 kişi eksikti. Mehmet 20. dakika civarında oyuna girdiğinde Ksmpşlı Emrhan ve Devler 7-1 i yakalamıştı bile. Ama bu 7 golün 3 ünde Karadeniz fırtns ve devler oyuncularının gerçekten görülmeye değer imzaları vardı.

 Mehmet'in girmesiyle oyunda denge kurulsa da Ksmpşlı Emrhan ve Devler skor üstünlüğünü maç boyunca elinde tutmayı başardı. Hücumda tam etkinliği bir türlü sağlayamayan Karadeniz fırtınası ve Devler, maçın devamında da rakibe goller ikram etmeyi sürdürdü. Öyle ki bu goller Hüseyin'in maç içindeki deyişiyle "futbolda yenilecek ne kadar saçma ve komik gol varsa yedik, bu bir skandal!" şeklinde ifade edilirdi. Futbolseverlerin şanssızlığı olsa gerek maç videoya alınamadı ve alınsaydı eminiz youtube'da rekor kıracak bu gollerin klibi yapılırdı.

 Ayrıca hakem olmayışından kaynaklanan özellikle maçın 2. kısmındaki ilginç pozisyon ve faul kararları maça damgasını vururken, bu kararlar oyunun tartışmalarla sürekli bölünmesine yol açtı. Netice itibariyle Ksmpşlı Emrhn ve Devler karşılaşmayı 4 farkla kazandı (skoru emirhana sor). Maçla ilgili akıllarda kalan noktalar aradaki kadro farkı, oyunun başında eksiklikten oluşan skor farkı, oyunun ilginç kararlarla durdurulması ve tabi ki Ksmpşlı Emirhan ve Devler'in gollerinin en az 5inin (akılda kaldığı kadarıyla en az 5) adeta Karadeniz fırtınası ve Devler oyuncuları tarafından kaydedilmesiydi.

 Özellikle benim görüşüm, HFK tarihinde oynadığım en saçma, en kötü maçtı. Sevindirici olan maç sonu oyuncuların sahada birbirlerini tebrik etmesiydi.
((Ya başkan görsen ağlardın valla! İlk gol Fırat kalede üstüne gelen topu eline alırken sektirip bacak arasından kaçırdı. 1 gol Nuri kendi kalesine attı. 1 golde topu ben kendi ağlarımıza gönderdim ki kalecinin bacak arasından. 1 gol var ki evlere şenlik, alakasız zayıf bir şutta bizim 3 adam topa karambol yapıp resmen ite kaka topu içeri soktu. 1 golde bizim kalede Oğuzhan öndeydi adamlar göstere göstere aşırttı.))

Ferhat Gülebaş'ın Yorumu: Camiamızda şanssız bir günü geride bıraktığımız anlaşılıyor. Keza bugün Barış Başdaş kardeşimiz de Kasımpaşa SK'de kendi filelerini havalandırarak takımımızın 3 puandan olmasına sebep oldu. Bence 2-2'lik Sivas maçı oyuncularımızın psikolojisini etkilemiş. Bir dahaki sefere daha iyi olacağını umuyor, nice sağlıklı günler diliyorum.

KASIMPAŞALI EMİRHAN

Emirhan: bugün sadece hücum hattındaydı. rakip oyunculara zor anlar yaşattı. o kadar etkiliydi hücum bölgesinde, kendi arkadaşları bile isyan etti ki her atağa müdahalesi vardı. ikili mücadelelerde rakibi yıprattı (yıpratmak hafif kaçar, dağıttı). maç öncesi iddialıydı ve bu sefer haklı çıktı.

Gazi dayı: oyunun çoğunluğunda savunmadaydı. tüm rakip atakları karşılaması bir yana, attığı uzun toplarla hücumlar başlattı. rakip atakları sürekli ilginç kararlarla kesti. ve bizi yine şaşırtmadı ki takım arkadaşlarına maç boyunca talimatlar verdi, zmn zmn kızdı.

Ayhan: yine çok koştu, yine çok yoruldu. maça son anda yetişti, maç içinde ceketini kaleye astı ve çalan telefonuna bile koştu. oyuna damgasını ise yaptığı faullerle vurdu, öyle ki bir ara üst üste 5 faul yaptı. her zamanki performansından ödün vermedi.

Murat: bu çocuk her gün daha iyisini yapıyor. rakibin korkulu rüyasıydı. topu ayağına her alışında güzel işler yaptı. onun için tek sorun partneri emirhan'dı. takımının hücum yükünü başarıyla kaldırdı.

Mehmet Döğüş: takımın en çok koşan ismiydi. bu kez hücumun yanı sıra defansta da görev yaptı. ikili mücadelelerde genelde başarılıydı. yine de bi ara Gazi dayıdan fırça yemekten kurtulamadı: "önemli olan çok koşmak değil, defansa koşmak!"

Sinan Ekiz: ilk kez giydiği HFK forması altında hiç sırıtmadı. sahalardan uzun süre uzak kalmasına rağmen çok fazla kondüsyon sorunu yaşamadı. sahada hiç yılmadı ve belki de takımın en çok ikili mücadeleye giren ismiydi.

Emre: takım kaptanı Emirhan yaşı dolayısıyla onu kaleye mahkum etti. kalede elinden geleni yaptı. rakibin uzaktan sert şutlarında çaresizdi. yine de rakibin yediği gollere bakınca başarılı olduğunu söyleyebiliriz. ama şu bir gerçek ki bu çocuk kalede harcanmamalı.

KARADENİZ FIRTINASI

nuri: her ne kadar maçın önemini kavrasa da tam anlamıyla istenileni veremedi. genelde hücumda göründü. takım arkadaşları gibi kaptan da kötüydü. sonlarda maçı bırakarak adeta "biz nerde hata yaptık?" sorusunun cevaplarını aradı. gerçek nuri bugün sahada değildi.

mehmet güney: bugün tek hatası geç kalmasıydı. onun olmadığı dakikalarda takımı eksikti ve goller yedi. oyuna girdi ve kendisini hemen gösterdi. dursun'la anlaştı, güzel goller attı. hücumda etkiliydi. bu adamın düzeltmesi gereken tek şey, gerektiğinde şut yerine pası tercih etmek.

oğuzhan: maça kanatlarda başladı. kaleye geçmesi skandal golleri önleyemedi. o kalede bir uğursuzluk olmalıydı ki o bile çare olamadı, ilginç goller yedi. oyunda olduğu bölümlerde ileride ve geride arkadaşlarına yardımcı oldu. geçen maçın aksine daha diri ve çalışkandı.

fırat: o bir gün camialtı panteri ünvanını alacağı düşünülen genç yetenekti. ama bugün kalede değil panter kedi bile olamayan bir genç vardı. onu ilk kez izleyenler şaşkın, diğer abileri ise şoktaydı. oyunda olduğu bölümlerde ise koştu, çabaladı, ileri gitti, geri geldi. oyunda tek sorunu emirhan'la girdiği ikili mücadelelerdi. neticede kale mi uğursuzdu bilinmez ama kaleci fırat, ksmpşalı abisi tolga'yı örnek almamalı.

serkan: her geçen gün iyiye giden bir kondüsyona sahip. ama defanstayken arkadaşları ile uyum sağlayamadı. takımda çare olarak kaleye geçirildi ve bugün kaleye geçenler içinde en şanslı olanıydı. oyunda ise isabetsiz şutları söz konusuydu. geliştirmesi gereken en önemli şey oyun içindeki futbol bilgisi, bunu da maç eksiğini gidererek yapabilir.

dursun ali: takımına hücumda katkı yaptı. pas aldı verdi, topla koşular yaptı, güzel çalımlar attı. en önemli özelliği olan şut becerisini bu maçta gösterdi. hücum adına ne varsa yaptı. defansına yardımcı olmadı. geçen maça oranla sahada çokça ikili mücadeleler vardı, ali de bu mücadelelerden asla kaçmadı.

hüseyin: yine defanstaydı. ancak bugün bekleneni veremedi. oynadığı oyun vasattı. hücuma destek olduğu anlarda dursun ile sıkça paslaştılar ki hüseyin en çok pası düşünen adamdı. geriden oyun kuramamasının, etkili şutlar atamamasının, ikili mücadelelerde zorlanmasının ve istediklerini sahaya yansıtamamasının en büyük sebebi şüphesiz sağ bacağındaki sakatlığıydı.


2009 YIL SONU



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder