5 Ekim 2012 Cuma

2010 YILI

11) 13.02.2010


Maç A takımının üstün oyunuyla başladı. 4 ay 10 gün vatandan ayrı kalan Ferhat açılış golünü attı ve 11 Eylül 2009 tarihinden bu yana tam 155 gün sonra tekrar Camialtı'nda gol atmanın sevincini yaşadı. Öte yandan B takımı pek organize olmayan rastgele toplarla rakip kaleyi zorladı. Bu ataklarda Mehmet Güney ve Adem Güçlü başrollerdeydi. Aynı zamanda, B takımında Barış'ın savunma azmi takdire şayandı. Gelen toplara direk abanıyordu. 

 Kasımpaşa HFK camiasında ilk maçını oynayan Fatih'in üstün çabaları, kaptan Sinan G'nin de katkılarıyla A takımı sistemli ve paslı bir oyun kurdu. Skor 4-2'ye geldiğinde Ayhan-Hüseyin takası gerçekleşti ama A takımı yine de topa hükmeden taraf olmayı sürdürdü. Süper ikili (Fikri ve Mustafa) Fikri savunmada, Mustafa ise hücumda olmak üzere rakibe göz açtırmıyorlardı. Öte yandan Sinan G ve Fatih de organize paslarla rakip ceza alanı içinde top yapıyorlardı. Bu organizasyonlar zaman zaman geriden gelen Ayhan ve Ferhat ikilisince destekleniyordu.

 B takımı ise bir şeylerin yanlış gittiğinin farkındaydı. Hüseyin Güven takımı toparlamaya çalışıyor, Mehmet Güney içeriye orta kesiyor ama topa vuracak kimse bulamıyordu. Sinan Ekiz ise topu kazanmak için rakibe pres uyguluyordu. Oğuzhan bugün savunmasına yardımcı olma adına biraz daha gayret sarfedebilirdi. Genç Emre Sefer'i ise bugün potansiyelinin altında gördük, ama kendisinden umutluyuz.

 İkinci yarı başladı ve skor 10-3'e geldi. Bunun üzerine Ferhat, genç eldiven  Fırat ile yer değişti. O dakikadan sonra A takımı ard arda 5 golü filelerinde gördü ve skor 10-8'e geldi. Sonra Ferhat ve Fırat tekrar yer değiştiler ve Fırat yine kaleye geçti. Ama bu değişiklik B takımının gollerine engel olamadı ve B takımı Adem-Mehmet ikilisiyle bulduğu gollerle skoru 10-10 beraberliğe taşıdı. Genç Emre'nin de hücumdaki katkıları yadsınamazdı.

 A takımı tam paniğe kapılacağı sırada sol kanattan Fatih'in kullandığı köşe atışı kimseye değmeden direkt ağlarla buluştu ve A takımı bir kez daha öne geçti. Bu gol cami tarafındaki kaleye oldu. Ardından organize gelişen bir A atağında Ferhat'ın soldan içeri çevirdiği top Barış'ın ters vuruşuyla kendi kalesine gitti, 12-10. Bundan hemen sonra B takımı skoru 12-11'e getiren golü Adem ile buldu. A takımı Fatih ile farkı tekrar 2'ye çıkardı ve 13-11 oldu. Son bölümlerde B takımı Mehmet Güney ile bir gol daha buldu ve fark 1'e indi. Kalan sürede başka gol olmayınca A takımı maçı 13-12 kazandı.



MAÇTAN AKILDA KALANLAR:

- Mustafa oynadığı ilk maçta çok etkili oldu, orta sahada topa çok iyi hükmetti. Kaçırdığı gollerden sonra çok üzüldü, bu onun oynadığı oyuna saygısının da bir ifadesiydi aynı zamanda.

-Fikri takımın sigortası gibiydi. Büyük kaptan Bülent Korkmaz gibi oynadı. O olmasaydı takımı kaybedebilirdi bile.

-Hüseyin Güven sorumluluğunun bilincindeydi, her zamanki gibi takım arkadaşlarını motive de etti ama arkadaşları bugün sonuca gidemedi.

-Ferhat'ın teyze oğlu Fatih ise ölçerek, biçerek vurduğu şutlarla sahadakileri büyüledi. Usta işi oynadı.

-Fırat Güven öyle bir kurtarış yaptı ki adeta maçı döndürdü. O sırada maç 12-11 idi, onun çıkardığı top gol olsaydı A takımı bu maçı kazanamayabilirdi.

-Mehmet Güney genelde vurduğunu gol yaptı. Ben dedim kaç defa, vurursa gol olur. Öyle de oldu.

-Hüseyin Güven zaman zaman sahanın ıslak zemininde zor anlar yaşadı. Hüseyin "Tam hamle yapacakken kayıyorum." dedi.

-Haliç, maçın bazı bölümlerinde parladı ve oyuncuların gözünü aldı.

-Sinan G maçın en iyi pas atan oyuncularındandı.

-Barış ve Sinan Ekiz rakiplerini durdurma adına ortak çalıştılar. Barış'ın savunma anlayışı FB'li Edu'yu anımsattı.


MAÇI KAZANAN TAKIMIN SOYUNMA ODASINDA BÜYÜK SEVİNÇ VARDI.



12) 21.03.2010

APAÇİLER TAKIMI BU MAÇI 17-9 KAYBETMİŞTİR. BU MAÇ HAKKINDA YAPILABİLECEK TEK YORUM ŞUDUR: KADRO DENGESİZLİĞİ. AYRICA KURTULUŞ EFSANESİ'Nİ TEBRİK EDİYORUZ. EFSANE DEĞİL, GERÇEKLER. (İŞTE TARAFSIZ GAZETECİLİK ANLAYIŞI BU.)


PERFORMANS TABLOSU:


APAÇİLER:

1.HÜSEYİN GÜVEN  **
2.FERHAT GÜLEBAŞ *
3.OĞUZHAN GÜVEN  *
4.SİNAN G   *
5.FATİH İNCEKARA  *
6.AYHAN DOĞAN   *
7.DURSUN ALİ ANAHTAR  ***
KURTULUŞ EFSANESİ:

1.ADEM GÜÇLÜ  ****
2.MEVLÜT DURMUŞ ****
3.BARIŞ YILMAZ  ***
4.UĞUR ALBAYRAK  ***
5.SEMİH BACİK     *****
6.FATİH ÇOBANDEDE   *****
7.ÖNDER DEMİREL  ****


SAHA: CAMİALTI 2 NOLU








13) 10.04.2010

10.4.2010 tarihinde Camialtı 2.sahada oyananan maç büyük çekişmeye sahne oldu. Adem Güçlü'nün kurduğu "Kurtuluş Efsanesi" bu maçta da Adem'in uzun toplarıyla sonuca gitti. "Ölümüne Messi" adıyla mücadele eden takım ise maç boyu topa hükmeden taraf  olmasına rağmen 4 farkla yenilmekten kurtulamadı: 16-12.



OYUNCULAR VE YORUMLAR


          
 
ÖLÜMÜNE MESSİ SPOR

-Hüseyin Güven savunmanın ortasında görev yaptı. Adem'in attığı uzun toplara müdahale etmekte zorluklar yaşadı. Rakip takımın sağ kanattan içeriye kestiği topun kaval kemiğine çarpıp kendi ağlarına gitmesi, onun en şanssız anlarından biriydi. Bol bol taktik verdi. Savunmada sorumluluk yine ondaydı.

-Ferhat Gülebaş sol bekte görev yaptı ve ara ara ileri çıkarak 3 gol attı. Bu gollerde Dursun Ali ve Mehmet Güney'in katkıları yadsınamazdı. Ne var ki bu goller yetmedi. Rakip oyuncular Ferhat'ın olduğu kanadı çok kullandı ve bu da Ferhat'ın yorulup etkisiz kalmasına sebep oldu.

-Mehmet Güney yeniden aramıza katılarak sahalara renk kattı. Şahsi görüşüm odur ki Mehmet kaleyi daha fazla düşünmeli. Çünkü Mehmet'in misyonu son vuruşlarda başarılı olmak. Kendisini verkaçlarla ve gereksiz paslarla yormamalı. Çak kaleye bitsin bu iş. Ama üstün çabaları için onu tebrik etmemek elde değil. Takımımızın Dirk Kuyt'u adeta...

-Dursun Ali attığı paslarla ve son vuruşlarıyla göz doldurdu. Koştu, çabaladı. Bizim için bu da yeterdi. Önemli olan futbolun güzelliklerini sahaya yansıtmasıydı ve Dursun da bugün bunu yaptı.

-Fırat ise kalede berbattı. Oyuna girdikten sonra iyi pas alıp verdi. Ümit verdi ama daha fazlasını değil.

-Oğuzhan savunmada etkisiz kalmasının ardından abisi Hüseyin tarafından kaleci ilan edildi. Kalede Fırat'a nazaran daha iyiydi, oyuna girdiği dakikalarda pas alışverişi ortalama seviyedeydi. İkinci yarı karşı takıma transfer oldu.

-Uğur Albayrak sağ kanadı kullanan hücum oyuncusu hüviyetindeydi. Gerektiği zamanlarda yerden pas atması gerek. Topu kaldırarak hücum etmek işimizi zorlaştırıyor. Zaten bu top havaya kalkınca onu tekrar kontrol etmek zaman alıyor ve rakip için top kapma fırsatı oluyor. Uğur'un mücadeleci kimliğini beğeniyoruz ama paslara dikkat demeden geçemeyeceğiz. Boştaki adamları da iyi görmeli.


KURTULUŞ EFSANESİ 

-Barış Yılmaz bugün savunmada çakılı oynamadı. Yine o bildiğimiz etten duvar taktiğini uyguladı uygulamasına da bugün şutlarla kaleyi de yokladı Barış. Futbolda senin gibi adam lazım. Şut oyunun rengidir. Helal olsun sana, Selçuk Şahin gibi adamsın. Savunmada kolay çalım yiyorsun, bu da senin handikapın.

-Adem Güçlü muz pasları ile atakların başlangıcı oldu. Savunmada sağlam bir duruşu vardı. Muz pas taktiğini artık çözdük Adem, çikita olsa artık savunmadan muz geçirmeyeceğiz. Atamadı Şınayder olmaya da niyetimiz yok, haberin ola.

-Semih Bacik ise Adem'in attığı uzun topları yakaladı, bazen yakalamadan gol yaptı. Inter formasını giyince aynı Sneijder kesiliyor. Bu adamın diğer versiyonu için bkz. Fatih Çobandede.


-Fatih Çobandede yine çok etkili oynadı. Semih Bacik ile aynı takımda oynayınca bu çocukları tutmak zor oluyor. Ama Dursun'un dediği gibi "Impossible is Nothing."

-Mevlüt Durmuş sağ kanattan hücum etti. Maç boyu genelde Ferhat ile ikili mücadelelere girdi. Bazen rakibini geçti bazen de topu kaptırdı. Takımının önemli uç elemanlarındandı. Rakip savunmayı yordu.


-Önder Demirel kalede profesyonelliğini sergiledi. Ben güneşli kalede durmam olum, gözümü alıyor dedi ve maç boyu aynı kaleyi (cami tarafındaki kale) korudu. Hatta öyle ki kornerden atılan toplar güneşli bölgelere geldiği zaman oralara çıkmadı. Kendisi Mondragon gibi yetenekli. Böyle yetenekli bir kalecinin o kadar kaprisi olacak artık.

-Emre Sefer çok iyi oynadı. O bizim geleceğimiz. Soğukkanlı ve verimli oynuyor. Yorulmak bilmez yapısı ile 2010'ların yıldızı olacağı sinyallerini veriyor. Golünü de attı, boş geçmedi.




14) 18.04.2010

A TAKIMI

1)ADEM GÜÇLÜ
2)SEMİH BACİK
3)EMRE SEFER
4)VOLKAN
5)SEMİH BACİK'İN KARDEŞİ
6)FATİH ÇOBANDEDE
7)ÖNDER DEMİREL


B TAKIMI

1)FERHAT GÜLEBAŞ
2)MEHMET GÜNEY
3)MEHMET GÜNEY'İN ARKADAŞI EMRE
4)CÜNEYT
5)MEVLÜT DURMUŞ
6)BARIŞ YILMAZ
7)MEHMET GÜNEY'İN ARKADAŞI KORAL


MAÇ, A TAKIMININ 21-14 ÜSTÜNLÜĞÜ İLE SONUÇLANMIŞTIR. BÖYLECE B TAKIMINDAKİ BİRÇOK İSİM (BARIŞ VE MEVLÜT HARİÇ) 13.2.2010 TARİHİNDEN BU YANA GALİBİYETE HASRET KALMIŞLARDIR.

B TAKIMINDA KAÇAN GOLLER VE BUNDAN DAHA ÖNEMLİSİ SAVUNMA ZAAFI KARŞI TAKIM LEHİNE AVANTAJ OLMUŞTUR. GENÇ EMRE SEFER MAÇIN YILDIZI OLURKEN, BACİK KARDEŞLER DE MAÇA DAMGASINI VURAN DİĞER İSİMLER OLMUŞTUR.

BU ARADA B TAKIMININ ETKİSİZ OYUNUNA TAHAMMÜL EDEMEYEN TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ ATEŞE VERDİ VE KOLTUKLARI KIRARAK SAHAYA ATTI. FUTBOLCULARIN ARAYA GİRMESİYLE YATIŞAN TRİBÜNLERDEN "BAŞKAN İSTİFA!" SESLERİ YÜKSELDİ.


B TAKIMI OYUNCULARI İSE ÇOK ÜZÜLDÜLER. MAÇA BİRÇOK OYUNCUSUNDAN YOKSUN OLARAK ÇIKAN B TAKIMI OYUNCULARI BU MUAMELEYİ HAK ETMEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER.



MAÇTA KUŞKUSUZ EMİRHAN ERDİL, NURİ GÜLTEKİN, HÜSEYİN GÜVEN VE GAZİ DAYI GİBİ İSİMLERİN YOKLUĞU HİSSEDİLMİŞTİR.

OYUNCULAR VE YORUMLAR

A TAKIMI

ADEM GÜÇLÜ: 
SAVUNMANIN ORTASINDA GÖREV YAPTI. YİNE DİRİ OYNADI. RAKİBE NADİREN POZİSYON VERDİ. BUGÜN GENE UZUN TOPLAR ATTI VE FAZLASINI DA YAPTI.

SEMİH BACİK: 
TOPU KOLAY KOLAY KAPTIRMADI. GENÇ EMRE İLE VE KARDEŞİYLE UYUM İÇİNDE OYNADI. KENDİNE DÜŞENİ YAPTI, GOLLERİNİ ATTI.

EMRE SEFER: 
ÇOK İYİ OYNADI, SÜPER PASLAR ATTI. SAVUNMASINA DAHİ YARDIMCI OLDU. GOLLER BULDU, HATTA AŞIRTMA DA DENEDİ. MESSİ'NİN KÜÇÜKLÜĞÜ SANKİ.

VOLKAN: 
SAVUNMADA KALE GİBİ GEÇİT VERMEDİ. FİZİĞİNİ İYİ KULLANDI. KENDİ ALANINA DÜŞEN TOPLARDA YANLIŞSIZ OYNADI.

SEMİH BACİK'İN KARDEŞİ: 
HERŞEYİYLE ABİSİNİN KOPYASI. AKILLI OYNADI. BU ADAM İÇİN YAPACAĞIM YORUM SEMİH'İN KOPİ PEYST'İ.

FATİH ÇOBANDEDE:
 GENÇ EMRE İLE SAHADA BİRBİRLERİNE ÇOK İYİ ALIŞTILAR. BACİK'İN DIŞINDA BİR DE EMRE İLE ÇOK İYİ PAS YAPIYORLAR. CEZA ALANINDA BUGÜN İSTEDİĞİ GİBİ GEZDİ FATİH.

ÖNDER DEMİREL: YİNE KURTARIŞLARIYLA MAÇA DEĞER KATTI. RENKLİ KİŞİLİĞİ İLE DE HEM TAKIM ARKADAŞLARININ HEM DE RAKİPLERİNİN NEŞE KAYNAĞI.


B TAKIMI
FERHAT GÜLEBAŞ: KALEYE İLK GEÇEN OYDU. KALEDE TAM ANLAMIYLA REZALETTİ. YEDİĞİ 4.GOLÜ KENDİ ELLERİYLE SOKTU KALEYE. OYUNDA OLDUĞU BÖLÜMLERDE İSE 4 GOL ATTI AMA BUNLARIN ÇOĞU BEDAVADAN BOŞ KALEYE İDİ. ÇOK HARCADI TOPU, GERİYE DÖNMEDE ZAAFLARI VARDI.

BARIŞ YILMAZ: SAVUNMADA BEDENEN VARDI AMA RUHEN YOKTU. ÖNÜNDE SEKEN TOPLAR BAŞININ 2 CM ÜSTÜNDEN AŞIP ARKASINA DÜŞÜYOR. BAZEN BU TOPLARA ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİ AMA GENEL İTİBARİYLE ETTEN DUVARLIK GÖREVİNİ BUGÜN İFA EDEMEDİ. BUGÜN ONU EN FAZLA ETTEN BİR TUĞLA OLARAK NİTELEYEBİLİRİZ. OLSUN, DAHA ÇOK MAÇ OYNARIZ İNŞALLAH.

MEVLÜT DURMUŞ: O, BUGÜN TAKIMININ EN ÇALIŞKAN İSMİYDİ. KALEDEN FORVET HATTINA KADAR HER YERDE GÖREV ALDI. KENDİ ADINA YAPMASI GEREKENLERİ YAPTI. İYİ PASLAR ATTI AMA DEĞERLENDİREBİLENE.

MEHMET GÜNEY: GECE BOYU ÇALIŞTIKTAN SONRA MAÇA GELEN MEHMET GÜNEY'İN YORGUNLUĞU HER HALİNDEN BELLİYDİ. İÇİNDEKİ FUTBOL AŞKI ONU BU MAÇA GETİRMİŞTİ. YİNE MÜCADELESİNİ ORTAYA KOYDU AMA ŞANSSIZDI DA BİRAZ. GEÇER NOT ALDI.

KORAL: İLERİDE AKIL ALMAZ GOLLER KAÇIRDI. YAPTIĞI TOP KAYIPLARI DA CABASIYDI. BAZEN PAS ORGANİZASYONLARINDA BAŞARILI OLSA DA SONUÇ OLARAK BU MAÇTA GEÇER NOT ALAMADI.

MEHMET GÜNEY'İN EMRE: UZUN BOYUYLA RAKİBE KORKU SALDI. FORVET HATTINDA ZLATAN İBRAHİMOVİC, KALEDE İSE VAN DER SAR GİBİYDİ. İYİ OYNADI AMA NET FIRSATLARI TEPMEMELİYDİ.

CÜNEYT: İLK MAÇINDA SAVUNMADA BARIŞ YILMAZ İLE BERABER OYNADI. BARIŞ'A NAZARAN DAHA İYİ OYNADI. TOPU OYUNA İYİ SOKTU AMA RAKİBE YAPTIĞI MÜDAHALELER YETERSİZ KALDI. UYKUMU ALAMADAN GELDİM, DEDİ.



15) 24.04.2010

TARİH: 24.4.2010 CUMARTESİ
SAAT: 11.00
SAHA: CAMİALTI 1.SAHA
SKOR: 16-16

A TAKIMI:  Semih BACİK, Fatih ÇOBANDEDE, Önder DEMİREL, Serhat BACİK, Barış YILMAZ, Emre SEFER

B TAKIMI: Adem GÜÇLÜ, Ferhat GÜLEBAŞ, Mevlüt DURMUŞ, Ayhan DOĞAN, Serkan SEFER, Cüneyt, Mehmet GÜNEY

Sıcak hava koşullarında oynanan maçtan galip çıkmadı. Maçın ilk yarısında fazla gol olmadı. Skor genelde 1 fark ve beraberlik şeklinde gidip geliyordu. İkinci yarı A takımı  bir ara farkı 4'e kadar çıkardıysa da B takımı Serkan SEFER'in son dakika golüyle beraberliği kurtardı. Maçtan sonra hakem Kazuki İto'ya tepkiler vardı. Son dakikada gelen gol sonrası hakem İto canını zor kurtardı.



OYUNCULAR VE YORUMLAR

A TAKIMI

SEMİH BACİK: 
Bugün yine hücumda etkiliydi  ama bazı ataklarda israrcı olmadı. Pasları ve şutları isabetliydi. Inter forması giyse daha etkili olacaktı. Genç Emre'ye oyunun bazı bölümlerinde sert tepkiler verdi.
FATİH ÇOBANDEDE: Semih ile iyi pas yaptılar ama bazen bu paslar karşı takım savunmacılarınca bloke edildi. Kaleye ansızın attığı şutlar tehlike yaşattı. Yine takımının skor yükünü çeken isimdi.

ÖNDER DEMİREL: Kalesinde yine dev kesildi. Rakip forvetlerin açılarını bozdu. Maçın bazı bölümlerinde oyuna girdi ve gol aradı.
SERHAT BACİK: Sıcak havadan pek etkilenmişe benzemiyordu. Güzel goller attı. Savunmasına da koştu. Genç Emre ile hücum organizasyonları yaptı.

BARIŞ YILMAZ: Savunma oynayan Barış'ı bugün maçın bazı bölümlerinde kalede gördük. Hatta bazen forvet oyuncusu olarak çıktı karşımıza. Yine şutlarla kaleyi yokladı. Bu şutlardan biri geldi gol oldu ve Barış bu golle takımını öne geçirdi. Bu gol maçın kader anıydı.
EMRE SEFER: Bugün yine goller buldu. Gol bölgesinde topu kıllandırdı. Daha erken şut çekmesi gerekli. Çalıma girerek pozisyonunu kaybediyor. İşte bu nedenle takım arkadaşlarından tepki aldı bugün Emre. Ama kötü mü oynadı hayır. Topçu kumaşı var bu çocukta.


B TAKIMI

ADEM GÜÇLÜ: Takımının savunmadaki en önemli kozuydu. İlk önce kaleye geçti ve bu sayede B takımı maça adam gibi başlama imkanına kavuştu. Maçın ilerleyen bölümlerinde hücuma destek veren orta saha oyuncusu hüviyetine büründü. Muzlardan ziyade sistem oyunu oynadı. Okunun yönüne pek uymadı.

FERHAT GÜLEBAŞ:
 Maçın yarısında kalede, diğer bölümlerde de savunmada oynadı. Savunmada oynadığı dakikalarda ileri giderek ataklara dahil oldu. Ne var ki Ferhat bugün akıl almaz goller kaçırdı. Bunlardan bir tanesi de boş kaleyeydi. Saç baş yoldurttu. Neyse ki Ferhat saçını bir gün önce 3 numaraya vurdurtmuştu. Bu nedenle onun yolacak saçı yoktu. Kalede olduğu bölümlerde 2 net golü önledi. Kaleden çıkıp gol aradı, çektiği şutlar cılızdı. Son dakikada atılan golün asistini yaptı.

AYHAN DOĞAN: Rakibin kabusu oldu. Gol atmaya yeltenen karşı takım oyuncuları tabiri caizse Ayhan'a tosladı. Ayhan kendi tarafından gelişen ataklarda rakibi fazla oynatmadı. Attığı gol farkın 1'e inmesini sağladı ve beraberliğe giden yolda çok kritik bir goldü.

SERKAN SEFER:
 Hep ilerde oynadı. Orta sahadan geriye gelmedi. İyi paslar attı. Goller buldu. Son dakikada attığı gol ile takımına 1 puanı getirdi.

MEHMET GÜNEY: Bugün bekleneni verdi ve harika oynadı. Sağ kanadı kullandı genelde. İyi paslar atarak arkadaşlarının gol atmasını sağladı. Attığı golleri genelde sert şutlarla buldu. Sık sık araya kaçarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaçırdığı goller yok muydu, vardı ama attıkları kaçırdıklarını unutturdu.

MEVLÜT DURMUŞ: Paslarıyla hücum hattını besledi. Bazen kendi de kaleye vurdu ama o bugün ilk önce attırmaya konsantre olmuştu. İçeriye gollük paslar attı ama içerideki elemanlar bu pasları genelde bonkörce harcadı. Mevlüt bu pozisyonların ardından şaşkınlığını gizleyemedi.

CÜNEYT: İleride oynadı. Ayağına gelen fırsatları genelde iyi değerlendirdi. Attığı goller öyle fantastik goller değildi ama sonuçta o topu kaleye sokmak önemliydi. Oyuna renk kattı. Savunma gücününün yanında hücum gücü olduğunu da göstermiş oldu.




16) 02.05.2010

SAAT: 11.00
SAHA: CAMİALTI 1.SAHA

KURTULUŞLULAR MAÇI 16-12 KAZANDI.

KURTULUŞ: ÖNDER DEMİREL, ADEM GÜÇLÜ, SEMİH BACİK, FATİH ÇOBANDEDE, EMRE SEFER, OĞUZHAN GÜVEN, CANER AKINCI

DİĞERLERİ: FERHAT GÜLEBAŞ, MEVLÜT DURMUŞ, BARIŞ YILMAZ, HÜSEYİN GÜVEN, FIRAT GÜVEN, MEHMET GÜNEY, CÜNEYT


MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
1.DAKİKA: MAÇ KONTROLLÜ BAŞLADI, KURTULUŞLULAR, YAPTIKLARI İLK ATAKTAN ELİ BOŞ DÖNDÜ.

5.DAKİKA: MAÇIN AÇILIŞ GOLÜ KURTULUŞ ADINA SEMİH BACİK'TEN GELDİ. HÜSEYİN VE FERHAT'IN ANLAŞMAZLIĞINDAN YARARLANAN BACİK ARAYA GİREREK TOPU KAZANDI VE RAHAT BİR GOL ATTI (1-0).

10.DAKİKA: KARŞILIKLI GOLLERLE MAÇ 2-2'YE GELDİ.

12.DAKİKA: KURTULUŞ'UN SOL KANATTAN GELİŞTİRDİĞİ BİR ATAK SONRASI İÇERİYE KESİLEN ORTAYA KALECİ FERHAT VE KURTULUŞLU SEMİH BERABER YÜKSELDİ VE FERHAT'IN YUMRUĞU SEMİH'İN AĞZINA GELDİ. İKİLİ KISA SÜRELİ BİR SAKATLIK GEÇİRDİ. FERHAT'IN ELİNİN KANADIĞI GÖRÜLDÜ. BUNA RAĞMEN TOP KALEYE GİRDİ VE GOL OLDU (3-2).

15.DAKİKA: KURTULUŞ FARKI 3'E ÇIKARDI (5-2).

17.DAKİKA: MEVLÜT'ÜN ATTIĞI GOL DURUMU 5-3'E GETİRDİ.

20.DAKİKA: KURTULUŞ CANER İLE SKORU 6-3 YAPTI.

24.DAKİKA: HÜSEYİN'İN YERDEN FERHAT'A PAS OLARAK KULLANDIĞI KORNER SONRASINDA FERHAT'IN DİREKT KALEYE GÖNDERDİĞİ TOP AĞLARLA BULUŞTU (6-4).

35.DAKİKA: KURTULUŞ FARKI 4'E ÇIKARDI (8-4)

37.DAKİKA: ADEM KENDİNİ İYİ HİSSETMEDİĞİ GEREKÇESİYLE BİR SÜRE SAHA DIŞINA ÇIKTI. TAKIM ARKADAŞI SEMİH DE ONA EŞLİK ETTİ. İKİLİ SOYUNMA ODASINA GİTTİ VE GERİ GELDİ. BU SIRADA OYUN DURDU.

45.DAKİKA: DİĞERLERİ TAKIMI AKIL ALMAZ GOLLER KAÇIRMAYA BAŞLADI. BENCİLLİK BAŞ GÖSTERDİ. FIRAT'IN KAÇIRDIĞI GOLLER ADAMI KANSER ETTİ. KAÇIRILAN GOLLER DÖNDÜ KENDİ KALEMİZE GOL OLDU VE SKOR KUTULUŞ LEHİNE 13-8'E GELDİ.

50.DAKİKA: KURTULUŞ 3 GOL DAHA BULDU VE FARK 8'E ÇIKTI (16-8)

55.DAKİKA: DİĞERLERİ TAKIMI FARKI İNDİRMEK ADINA RAKİP KALEYE YÜKLENDİ. BU ATAKLAR SONUCU SKOR 16-12'YE GELDİ.

60.DAKİKA: MAÇ 16-12 KURTULUŞ ÜSTÜNLÜĞÜ İLE SONA ERDİ.


MAÇTAN SONRA KURTULUŞ TARAFINDA SEVİNÇ YAŞANIRKEN, DİĞER TARAFTA İSE BİZ NERDE YANLIŞ YAPTIK SORUSUNUN CEVABI ARANIYORDU. BARIŞ: "BEN SAVUNMADA ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM." DEDİ. MEVLÜT: "FERHAT, KADROYU BUNDAN SONRA SEN KURMA" DEDİ. MEHMET GÜNEY "KALECİ GETİRECEĞİM." DERKEN FERHAT İSE YORUM  YAPMADI.

MAÇIN ARDINDAN HÜSEYİN GÜVEN TÜM TAKIMA LİMONATA ISMARLADI.




17) 22.05.2010

KASIMPAŞALI VE DEVLER: Oğuzhan Güven, Hüseyin Güven, Gazi Öz, Sinan Ekiz, Emirhan Erdil, Dursun Ali, Fatih (Dali) 

KARADENİZ FIRTINASI VE DEVLER: Fırat Güven, Ferhat Gülebaş, Sinan G, Ayhan Doğan, Adem Güçlü, Nuri Gültekin, Semih Bacik 
SKOR: 11-12
SAHA: CAMİALTI 1 NOLU
TARİH: 22.05.2010
SAAT: 18.00

SARI KART:
 Hüseyin Güven 36'
PENALTI: 2 defa Kasımpaşalı lehine


MAÇTAN NOTLAR
Ayhan savunmada çok sert oynadı.

Sinan maçın açılış golünü attı.

Hakem Hakan Peçe saçma sapan 2 penaltı verdi.

Hüseyin Güven top yapamıyoruz, dedi.

İçerde mi dışarda mı tartışmaları yapılan pozisyonun ardından Karadeniz Fırtınası takımının kazandığı frikik Sinan G tarafından kardeşi  Ferhat'a pas olarak kullanıldı. Ferhat sürpriz bir şekilde topu tam 90'dan ağlarla buluşturdu.

Sinan Ekiz ve Gazi Öz yağmur başladıktan sonra birçok golde başrol oynadılar.

Nuri Gültekin çoğu boş kaleye olmak üzere 3-5 tane gol attı. Kaçırdığı net fırsatlardan sonra Umut Bulut akıllara geldi. Kimisi de Guiza'nın amcaoğlu dedi.

Adem çok diriydi. Yeleksiz göremiyorum dedi ama gayet de iyi oynadı.

Semih Bacik uzun topların birçoğunu direkt kontrol etti ve skor yükünü çekti.

Fırat Güven'in abilerinden eksik tarafı yoktu, iyiydi.

Dali orta sahada istediğini yapamadı. Arkadaşları ile istediği pas trafiğini gerçekleştiremedi. Takımının iyisiydi.

Emirhan kalede iyiydi ama oyunda ağır kaldı.
 

Maçın son dakikaları sağanak yağış altında oynandı.

Yağmur başladıktan sonra ard arda gelen gollerle fark 1'e indi ve son anlar heyecanlı geçti.




18) 14.06.2010

SAAT: 22.00
SAHA: OKMEYDANI FETİHSPOR TESİSLERİ
A  TAKIMI: Ferhat Gülebaş, Sinan G, Ayhan Doğan, Fatih İncekara, Oğuzhan Güven, Ümit Tütüncü, Fahrican Karaman
B TAKIMI: Hüseyin Güven, Yasin Avcı, Emirhan Erdil, Nuri Gültekin, Emre Sefer, Sinan Ekiz, Mehmet Güney
SKOR: 17-20

A TAKIMI: (Soldan Sağa) Oğuzhan Güven, Ayhan Doğan, Ferhat Gülebaş, Fahrican Karaman, Sinan G, Fatih İncekara (Ümit Tütüncü resimde yok)


B TAKIMI: (Soldan Sağa) Mehmet Güney, Emirhan Erdil,  Sinan Ekiz, Yasin Avcı, Emre Sefer, Nuri Gültekin, Hüseyin Güven

Okmeydanı Fetihspor Sahası’nda oynan maç kıran kırana geçti. Maça önde başlayan B takımı ilerleyen bölümlerde bu üstünlüğünü yitirdi. Bir ara A takımı 3 farkla öne geçti. Daha sonra B takımı beraberliği sağladı fakat A takımı tekrar öne geçti. A takımı son 15 dakikaya 4 farkla üstün girmesine rağmen bu üstünlüğünü maç sonuna yansıtamadı ve sahadan 3 farkla mağlup ayrıldı. Maçtan sonra yapılan açıklamalarda otoriteler son zamanların en heyecanlı müsabakasının oynandığı yönünde görüş belirttiler.


Sinan Ekiz’in arkadaşları Yasin Avcı ve Ümit Tütüncü çok iyi oynadılar. Her iki oyuncu da takımlarına büyük katkı sağladılar. Attıkları goller ve çalımlar diğer oyuncularca hayranlıkla izlendi.
Sinan G ise bu maçta takımının hücum hattına destek verici bir misyon üstlendi. Bir pozisyonda Ferhat Gülebaş sağ kanattan yerden gelen topu beşliğinden geçirerek abisi Sinan’a bıraktı ve Sinan G da topu filelerle buluşturarak şık bir gole imza attı. Abi Gülebaş, bu maçta da paslı oyun anlayışını sürdürdü ve attığı paslarla Genç Fahrican’ı pozisyonlara soktu.


Maçın en ilginç gollerinden biri ise şüphesiz Emre Sefer’in üzerinden sekerek kaleye giren toptu. Ferhat Gülebaş’ın kendi sahasından ileriye doğru attığı uzun top yerde sektikten sonra genç Emre’nin üzerinden aşarak filelere gitti.
Emirhan Erdil B takımının savunmasına yardımcı olurken Nuri Gültekin de hücumda Mehmet Güney’i destekleyici bir misyon üstlendi.

Hüseyin Güven savunmanın ortasında oynasa da zaman zaman ileri çıktı ve goller buldu.  Yine bağırdı yine azarladı. Bu sefer bağırmaları boşa gitmedi ve maçı kazandılar. Hüseyin Güven’in ekibi uzun zamandan sonra 3 puanla tanıştı.
Fatih İncekara maçın yarısında kalede durdu ve kalede durduğu bölümlerde çok iyiydi. Oyunda kaldığı bölümlerde  takım arkadaşlarıyla uyumlu bir görüntü çizdi. Pasları isabetliydi. Attığı bir gol ağları deldi. Eğer kalede kalmaya devam etseydi A takımına maçı kazandırabilirdi. 


Ayhan Doğan her zamanki gibi savunmada çok iyiydi. Zaman zaman rakibe uyguladığı presin dozunu kaçırdı, öyle ki rakip takımdan Yasin Avcı bu presin sonucu kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Ayhan Doğan kalede olduğu bölümlerde pek iyi değildi. Ben ona dedim, sen geçme kaleye diye ama dinlemedi. Ayhan kaleye geçince A takımının savunma gücü azaldı ve B takımı bol bol pozisyona girdi. Ayhan'ın yokluğu savunmada fazlasıyla hissedildi. Bu hamle belki de maçın kader anıydı.

Oğuzhan Güven ise savunmada isteneni veremedi. Orta saha hattında ise hücuma katkıları yadsınamazdı.
Sinan Ekiz ise genelde savunmada görev aldı. Attığı isabetli paslar B takımının oyun kurmasına katkı sağladı. Savunma disiplinini elden bırakmayan Ekiz, belki de B takımının görünmez kahramanıydı.






19) 04.07.2010

  • TARİH: 04.07.2010
    SAAT: 22.00
    SAHA: Camialtı 2 Nolu
    SKOR: 8-8

    A TAKIMI: Sinan G, Ferhat GÜLEBAŞ, Fatih İNCEKARA, Ayhan DOĞAN, Rüstem MILKAMANOVIC, İsmet ATACAN, Emir NAMAZCI, Özgür ERDİL

    B TAKIMI: Emirhan ERDİL, Nuri GÜLTEKİN, Husniddin ARİFHANOV, Mevlüt DURMUŞ, Barış YILMAZ, Adem GÜÇLÜ, Hüseyin GÜVEN, Oğuzhan GÜVEN


    4 Temmuz 2010 günü oynadığımız maç 8-8 eşitlikle sonuçlanmıştır. Maçta 2’si yabancı olmak üzere Litvanya’dan gelen 3 misafirimiz de (Rüstem Milkamanoviç, Husniddin Arifhanov, İsmet Atacan) forma giymişlerdir. Maç çok çekişmeli ve hırs dolu geçmiştir.


    MAÇTAN AKILDA KALANLAR

    İlk yarı maça hükmeden taraf B takımıydı. İlk yarı 5-1 B takımı lehine sonuçlandı. 

    Mevlüt Durmuş’un hücumdaki katkıları ve Emirhan’ın orta sahadaki fizik gücü yadsınamazdı. Mevlüt ilk yarı 4 gol buldu, biri de uzaktan. Mesut Özil gibiydi.

    B takımındaki yabancı oyuncu Husniddin’in klas oyununa karşın A takımındaki yabancı oyuncu Rüstem biraz daha etkisiz kaldı. Buna rağmen Rüstem skoru 8-7’ye getiren golde başroldeydi. 

    Hüseyin Güven ve kardeşi Oğuzhan sahada diri gözüken isimlerdendi. Hüseyin Güven’in bu maçta pek bağırmadığı gözlendi.

    Nuri Gültekin pas alıp vermede iyiydi. Adem Güçlü yine sahada kendini hissettiren isimlerdendi. Emir Namazcı ilk maçında ortalama bir oyun oynadı. Daha fazlasını yapabileceğine inanıyoruz. 

    Sinan G ve Fatih İncekara hücum hattını attıkları paslarla beslediler. Fatih İncekara kalede kaldığı dakikalarda panter kesildi. Sinan ise maç boyu rakip savunmayı bunaltan bir tarzda oynadı.

    Bergamalı arkadaşımız İsmet Atacan sol kanattan etkili oldu. Hücumda skor yükünü çeken isimdi. Barış Yılmaz istekli ve sabırlı oynadı.

    Ayhan Doğan ve Ferhat Gülebaş ikilisi ise yine iş başındaydı. Haliç kasabı Ayhan Doğan ve ekürisi Ferhat rakiplere korku saldılar. Rakip forvet hattının gol ümitlerini birçok kez söndürdüler. 

    Ayhan bir pozisyonda rakibi sağından atıp solundan geçti. Başka bir pozisyonda da topun etrafında dans gibi figürler yapan Ayhan maça renk kattı. Ayhan ve Ferhat maçta 1’er gol buldular.

    Ne var ki son 3 dakikaya 8-7 önde giren A takımı Ayhan’ın kendi kalesine attığı gol ile şanssız bir şekilde galibiyetten oldu. Son dakikalarda kalede duran Ferhat sol kanattan ceza alanına gönderilen topa doğru hareketlendiği sırada kendi takım arkadaşı Ayhan’ın topa müdahalesi sonucunda kontrpiyede kalarak topu filelerinde gördü ve bu gol maçın skorunu belirledi 8-8.
  • Sinan G Maçın adamı bence Ayhan'dır. 

    Attığı gol, sağından atıp solundan geçmeler ve topun etrafındaki dansı :) uzun yıllar hafızalardan silinmeyeceğe benziyor.

    Fatih'in kaledeyken çıkarttığı 3-4 tane top da jeneriklere sığmayacak nitelikte.

    Ferhat'ın hırsı ise takdire şayandı. Bir pozisyonda Emirhan'ın altında kaldı :) , Emirhanla çıktığı bir kafa topunda ise yan tarafa savruldu :)
  • Adem Güçlü maçı satan biride varsa benimdir :)
  • Ferhat Gülebaş Clean Sheet: Özgür Erdil (Yok gibiydi)
  • Adem Güçlü maçta uzun bir süre kalecilik yaptığımı ve frikikten gol attığımı yazayımda tarihe not düşsün, görünce hasta olduğumu hatırlarım :)
  • Ferhat Gülebaş Evet herkes her pozisyonu göremeyebiliyor, yazın. Maçı tek kameradan çekmeyelim. 32 kamera vardı maçta.
  • Adem Güçlü hehe :D dünya kupasında da tonla kamera var diyorlar da tekrarları bile zar zor gösterebiliyorlar nasıl iştir anlamadım :)

    ayrıca yorumlar ömer üründülü çağrıştırdı bana neden bilmiyorum hehe :D
  • Hüseyin Güven 1 gol attım, adem in pasıyla köşeye.. ayağımın dışıyla bi topum direkten döndü.. fatih maçın başında 90 a giden bi şutumu korner yaptı.. hatırladığım kadarıyla da 2 asistim var.. oldu mu :D:D
  • Ferhat Gülebaş Evet, artık multi yorum özelliğimiz devreye girdi. Tekelcilik bitti.
  • Adem Güçlü haha bu iyiydi :D
  • Sinan G Facebook işte abi, adamlar yapmış, sen de kullanacaksın. Etkileşimli yorum buna denir.
  • Ferhat Gülebaş A takımı 2 kişi eksik oynadı: Özgür Erdil ve Rüstem Mikamanoviç. Oyuna birkaç pozisyon harici bir etkileri olmadı.
  • Hüseyin Güven tıpkı 2010 dünya kupası gibi bizim maçta da çok fazla öne çıkan bi yıldız bence de yoktu.. emirhan a katılıyorum..










20) 24.07.2010
YILIN EN VEFALI OYUNCUSU AYHAN, HER MAÇA İZMİT'TEN KALKTI GELDİ. 
ÖDÜLÜNÜ BÖYLE ALDI.

TARİH: 24.07.2010
SAAT: 22.00
SAHA: Camialtı 2 Nolu
SKOR: 18-18

A TAKIMI: Sinan G, Ferhat GÜLEBAŞ, Ayhan DOĞAN, Cemil UÇAR, Emir NAMAZCI, Oğuzhan GÜVEN

B TAKIMI: Emirhan ERDİL, Orhan ÖZHAN, Emrah SEVİNLEL, Fatih İNCEKARA, Turan KAYA, Coşkun CAMADAN
FERHAT'IN KUZENİ FATİH VE ENİŞTESİ CEMİL



21) 11.09.2010

A TAKIMI:

Hüseyin Güven
Dursun Ali Anahtar
Sinan Ekiz
Emir Namazcı
Nuri Gültekin
Ferhat Gülebaş


B TAKIMI:

Barış Yılmaz
Samet Karaduman
Yasin Karaman
Ayhan Doğan
Sinan G
Ahmet Köse

+

Emirhan Erdil (İlk yarı A'da ikinci yarı B'de oynadı.)


NOT: Fahrican Karaman'ın söz verdiği halde maça gelmemesi nedeniyle maç 13 kişi oynandı. Bu nedenle Emiirhan Erdil joker oyuncu olarak oynadı. Fahrican'ın disiplin kuruluna sevki gündemde.

Saat: 17.00
Saha: Camialtı 2.Saha

SKOR: 9-14

Adem Güçlü ve Özgür Erdil maçı izleyenler arasındaydı. Adem Güçlü maça gelerek tüm camiayla bayramlaştı. 

  • Ferhat Gülebaş Ben kendimi değerlendirirsem:

    Savunmadan yaklaşık 40 dk çıkmadan oynadım. Rakipleri bazen durduramadım. İleri çıktığım zamanlarda çalıma yönelmek zorunda kaldım. Hüsein ve DALİ pas alıp vermemi kolaylaştıran isimlerdi. DALİ ve Hüseyin bana 5-6 tane gollük pas attı ama ben sadece 1 gol atabildim, bu nedenle üzgünüm. 

    Emir Namazcı'ya çok kızgınım. Kalede topu eline alması gerekiyor. Disiplinsiz tavırlar sergilememeli, maça geç gelmemeli. 

    Rakip takımdan da Ayhan Doğan yine 1 numaraydı ama bazı arkadaşlarımıza çok sert giriyor, dikkatli olması lazım.
  • Sinan G Karşı takım maç boyunca daha iyi top yaptı, organize geldi. Hüseyin, Dali ve Ferhat başroldeydi. Ancak skor üretmede biz daha iyiydik ki biz galip geldik.

    Bizim takımda bence herk
    ...Daha Fazlasını Gör
  • Hüseyin Güven saçma sapan goller yemeye bu maçta da devam ettik.. anlamadım nedendir? emirhan bizim takımı ilk yarı katletti, karşıya geçti bu sefer biz çok açık verince ileri alanda etkili oldu.. topa sahip olduk, ama ne gol atabildik ne de kaleyi savunabildik..


22) 26.09.2010

26.09.2010 Tarihli Maç

Tarih: 26.09.2010
Saat: 17.00
Saha: Camialtı 2.Saha


A Takımı (Maç boyu 6 kişi oynamıştır.)

Mevlüt Durmuş
Cüneyt
Emirhan Erdil
Ahmet Köse
Coşkun Camadan


B Takımı (İlk yarı 5 kişi, İkinci yarı 6 kişi oynamıştır.)

Nuri Gültekin
Dursun Ali Anahtar
Fatih (Dali'nin Kuzen)
Ferhat Gülebaş
Sinan G


+

Emre Sefer İlk yarı A, İkinci yarı B'de oynamıştır.

Not: İkinci yarı A takımında oyuna Adem Güçlü dahil olmuştur.
Beğen ·  ·  · 26 Eylül 2010, 19:13
  • 12 kişi gördü
  • Ferhat Gülebaş Maç 15-11 B takımı lehine sonuçlanmıştır. Emir ve Fırat bu maça söz verdikleri halde gelmeyerek büyük ayıp etmişlerdir. Emir Namazcı ve Fırat Güven kulüpten ihraç edilmiştir. Bundan sonraki futbol hayatlarında kendilerine başarılar dileriz.
  • Ferhat Gülebaş Galibiyet Dursun Ali ANAHTAR'a armağan edilmiştir. Öte yandan istikrarlı bir şekilde maçlara gelen Emre Sefer'e teşekkür ediyoruz. Yolun açık olsun genç Emre...




2010 YILI SONU



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder